fbq
Suvi Hartlin

Outo käänne! Seksiviestin saanut Suvi Hartlin tilittää: "Olen tehnyt rikoksen"

Radio Novan iltapäivässä Esko Eerikäisen kanssa juontava Suvi Hartlin ottaa nyt kantaa keskusteluun, joka nousi hänen jakamastaan häirintäviestistä.

Seiska uutisoi aiemmin Suvin saamasta seksuaalissävytteisestä someviestistä, jonka hän julkaisi Instagram-tarinassaan.

Hän muistutti seuraajiaan asiallisesta käyttäytymisestä sosiaalisessa mediassa, paikoin tiukkasanaisestikin.

Viestissä ovat näkyvissä lähettäjän kuva. Yksityisviestissä ilmaistiin alatyylisesti kirjoittajan oma halu seurustella Suvin kanssa ja ehdotettiin juontajan ottavan häneen yhteyttä. Miehen puhelinnumeron juontaja oli peittänyt.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suvi Hartlin julkaisi saamansa seksiviestin: "Tsiisus jengi on pihalla"

Nyt Suvi on julkaissut pitkän reels-videon Instagramissa, jossa kuvailee asiasta syntynyttä keskustelua sekä hänen toimintansa seurauksia. Lisäksi hän puhuu avautuu tuntemuksistaan.

Aluksi juontaja kertaa tapahtumien kulun, ja kuvailee saamaansa viestiä kuvottavaksi.

- Kyllähän tuollaisia viestejä tulee toisinaan, ja mikään niistä ei ole ookoo, mutta tämä oli röyhkeydessään ihan omassa lajissaan. Joten meni hermot, ja päätin julkaista sen [viestin] tietoisesti Instagramin stoorit-osiossa, Suvi kertaa videolla.

Seuraavaksi Suvi kertoo häneen otetun yhteyden iltapäivälehdestä.

- Sanottin, että päivää, ja kysyttiin, että ymmärrätkö millaisen rikoksen olet tehnyt, kun olet julkaissut tällaisen viestin. Ja tilanne on siis nyt todellakin niin päälalellaan, että Suomen lainsäädännössä sanotaan, että ei ole ookoo julkaista viestejä, jotka on tarkoitettu henkilökohtaiseksi. Ja mä nyt kuitenkin tein niin. Joten olen tehnyt rikoksen. Sen sijaan se perverssi, joka lähetti viestin, ei ole tehnyt mitään rikosta.

Mitä?! Suvi Hartlin lähti pikkujouluihin bilemekossa - palasi kotiin ilman

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Juontaja luonnehtii lainsäädäntöä takaperoiseksi ja hämmentäväksi.

- Edelleenkin tekisin sen uudelleen. Minua ei kaduta mikään, koska näitä vastaan on taisteltava. Tämä ei ole jumankauta ookoo, hän linjaa tiukasti videolla.

Suvi sanoo tietävänsä monien naisten ja miestenkin saavan vastaavanlaisia viestejä, mutta ennen kaikkea häntä häiritsee, että myös lapsille lähetellään netissä sellaisia. Hän kuitenkin muistuttaa ensi vuonna voimaan tulevasta lakimuutoksesta.

- Tällaisten viestien lähettäminen on lain puitteissa rikollista. Sen nimi on seksuaalinen ahdistelu. Se on sitä. Se ei ole pientä kiusantekoa. Se ei ole sellainen asia, jota kenekään pitäisi painaa villaisella.

Juontaja sanoo, että tulee jatkossa surutta laittamaan moiset ahdisteluviestit poliisille. Hän kannustaa seuraajiaan, jotka ovat vanhempia, ottamaan häirintäviestit lasten kanssa puheeksi. Suvi ilmaisee huolensa siitä, että häirikkökäyttäytyminen vaikuttanee tulleen aivan normaaliksi nettikäyttäytmiseksi nykypäivänä.

Suvi Hartlinilla kävi emämoka Katri Niskasen neuleen kanssa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suvi kertoo saaneensa valtavasti kannustaviaja rohkaisevia viestejä. Osa on jopa tarjoutunut maksamaan juontajan sakkorangaistuksen, jos hänelle sellaisia koituisi. Suvi on tilanteesta koskettunut, eikä osaa pukea tunteitaan sanoiksi. Hän kiittää seuraajiaan, mutta tarjoutuu itse maksamaan sakkonsa. Aivan lopuksi hän toivottaa oikein hyvää joulunodotusta kaikille.

Suvin julkaisu on saanut useita kiitoksia.

- Sä toimit oikein. Häpeä sille, joka soittaa poliisit, Anna Perho muun muassa kommentoi.

Videon näet alla olevasta upotuksesta tai täältä.

Radiokaunotar Suvi Hartlinin erikoinen asu ihastuttaa - katso kuva!