fbq
Iivo Niskanen.

Nyt sitä suomalaista kalaa! Olympiasankari Iivo Niskaselta suorat sanat kiinalaisesta ruoasta – ”Lentokoneen ruoatkin alkoivat maistua…”

Iivo Niskanen sinetöi viimeistään Pekingin talviolympialaisissa paikkansa kaikkien aikojen kovimpien suomalaisurheilijoiden joukossa. Kiinan-reissusta jäi muistoksi harvinainen värisuora: olympiakultaa, hopeaa ja pronssia.

Urheilijoiden oloista olympiakylässä on kerrottu toinen toistaan värikkäämpiä tarinoita. Yhtä asiaa Iivolla ei ainakaan jäänyt ikävä: sikäläistä ruokaa.

Viikkokausien mittainen Kiinan-reissu on ohi. Nyt Iivo haluaa supisuomalaista sapuskaa.
Viikkokausien mittainen Kiinan-reissu on ohi. Nyt Iivo haluaa supisuomalaista sapuskaa.

Olympiasankareiden kotiinpaluu! Kuvat: Iivo Niskanen ja Joni Mäki saapuivat Suomeen – Seiska paikalla

Kansallissankari myöntää Seiskalle välittömästi Suomeen saavuttuaan, että ensimmäisiä asioita, joita hän aikoo kotiin päästyään tehdä, on napsauttaa sauna päälle ja nauttia supisuomalaista sapuskaa.

Kulttuuriministeri riehaantui! Antti Kurvinen pisti olympialaiset työtehtävien edelle: "Pari palaveria on siirretty"

– Joo, kyllähän tässä laitetaan fileet pannulle ja syödään puhdasta suomalaista kalaa. Kaikenlaista tuli kyllä nähtyä Kiinassa, Iivo naurahtaa Seiskalle Helsinki-Vantaan lentokentällä ennen jatkolentoaan Kuopioon.

– Voin sanoa, että lentokoneenkin ruoatkin alkoivat jo maistua erilaiselta. Hyvää ruokaa siellä (Kiinassa) oli, ei sillä, mutta oli kyllä aika pitkä aika olla yhdessä ja samassa paikassa samojen pöperöiden parissa.

Iivo Niskanen saapui Suomeen kansallissankarina! Suuntaa välittömästi Kuopioon, illan suunnitelmat selvillä: ”Tuskin ainakaan mitaleita tulee juhlittua”