fbq
Fredi

Nuorena kuolleen Hanna-Riikka Siitosen laulajaisä Fredi ja laulajaystävä Nina Tapio nousivat lavalle ensi kertaa tragedian jälkeen - yleisöltä uskomaton reaktio! Katso kuvat!

Viikonloppuna Himoksella järjestettävä Finnhits-festivaali käynnistyi perjantaina upeasti useiden suomalaisten ikivihreiden artistien tähdittämänä. Lavalle kipuaa viikonloppuna suomalaisen iskelmän ehdoton kerma, ja jo avauspäivänä festivaalilla nähtiin ja kuultiin useita ikimuistoisia hetkiä.

Perjantai-illan huipensi Leri Leskinen -orchestran Finnhits Show, joka saatteli lavalle lukuisia tunnettuja suomalaisartisteja.

Yksi illan pysäyttävimmistä hetkistä oli, kun laulajalegenda Fredi eli Matti Siitonen esiintyi runsaslukuiselle Finnhits-yleisölle. Konsertti oli erittäin tunteikas, sillä Fredin tytär, suosittu laulaja-näyttelijä Hanna-Riikka Siitonen kuoli vain vajaat kolme viikkoa sitten pitkäaikaisen syöpätaistelun uuvuttamana.

Siitonen oli kuollessaan vain 47-vuotias. Hän oli sairastanut kilpirauhassyöpää vuodesta 2000 alkaen.

 Laulaja-näyttelijä Hanna-Riikka Siitonen on kuollut 47-vuotiaana

Kun Fredi nousi lavalle Finnhits-festivaalin iltana, sai hän yleisöltä heti valtavat aplodit. Sen jälkeen katsojat kuuntelivat herkeämättä, kun Fredi aloitti keikkansa klassikkokappaleellaan Kolmatta linjaa takaisin.

Aiemmin festivaaliteltassa vallinnut riehakkuus tuntui kaikkoavan Fredin herkästä tulkinnasta hetkessä, sillä Fredi antoi tulkinnalleen kaikkensa, ja yleisö jähmettyi kuulemaan pysäyttävää esitystä.

Muistatko? Hanna-Riikka Siitonen nousi yllättäen lavalle Seiskan 25-vuotisjuhlissa, Taikapeilin ainutlaatuinen comeback-keikka jätti laulajasta upean muiston - kuvakooste!

Fredi
Fredi (kesk.) lauloi Pylly vasten pyllyä -kappaleen Finnhits-yleisölle yhdessä Nina Tapion ja Katja Aakkulan kanssa.

Kappaleen loputtua ihastunut vihellys ja huutomyrsky ei ollut loppua millään.

Toisena kappaleena Fredi esitti kappaleen Pylly vasten pyllyä, johon Fredi pyysi mukaan taustalaulajansa Nina Tapion ja Katja Aakkulan laulamaan lavan etuosaan. Myös Nina Tapiolle lavalle nousemisen hetki oli taatusti äärimmäisen herkkä, sillä Nina oli Hanna-Riikka Siitosen läheinen ystävä ja he muodostivat yhdessä suositun Taikapeili-yhtyeen. Pylly vasten pyllyä -kappale sai kuitenkin sekä yleisön että esiintyjät villiintymään täysin.

47-vuotiaana kuollut Hanna-Riikka Siitonen oli lahjakas multitalentti: näistä töistä hänet muistetaan - kuvat elämän varrelta

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kolmantena kappaleena Fredi esitti balladinsa Puhu hiljaa rakkaudesta, mikä sai yleisön taas hiljentymään ja kuuntelemaan. Jo 1960-luvulta asti esiintynyt konkari hoiti käynnissä olevasta surutyöstä huolimatta keikkansa kuten ammattilaisen kuuluu, ja keikan päätyttyä yleisö antoi Fredille suurenmoiset, illan äänekkäimmät aplodit - kenties myötätunnosta laulajamestarin surua kohtaan.

Markku Aro
Markku Aro sytytti yleisön.

LUE NYT: Näin uskomattomalla tavalla Hanna-Riikka Siitonen ja Nina Tapio päätyivät Taikapeili-yhtyeeseen ja koko Suomen suosioon – huipputuottaja kertoo huikean tarinan menestysduon takana! 

Ennen Frediä lavalle oli noussut jo useita tunnettuja suomalaisia laulajatähtiä. Elokuun samettisessa yössä yleisö sai, mitä oli tullut hakemaan - laatua. Ensimmäisenä solistina lavalle nousi Markku Aro. Hyvännäköinen-kappaleella Markku sai festivaalivieraat hurmokseen.

Toisena kappaleena Markulta kuultiin kappale Jestas sentään, mitkä rinnat, ja varsinkin kertosäe sai Himoksen yleisön innostumaan vimmaiseen yhteislauluun.

Viimeisenä Markun kappaleena kuultiin Keskiyön aikaan, mikä sai lavan edustan elämään erittäin riehakkaasti.

- Tästä festivaalista ei ole poikkipuolista sanaa, täällä on hyvä henki ja tunnelma, tiivisti eräs yleisössä ollut, nimettömänä esiintyvä nainen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Päivi Kautto-Niemi
Päivi Kautto-Niemi hurmasi hittikappaleillaan.

Lavalle toisena nousi Päivi Kautto-Niemi, joka tuurasi Finnhits-festivaalilla Katri-Helenaa tämän jouduttua perumaan keikkansa sairastumisen vuoksi.

Päivin Liljankukka-kappale sai yleisön entistäkin villimmäksi. Valkoisessa housupuvussa esiintynyt Päivi näytti olevansa edelleen iskussa, sen verran komeaa hänen esiintymisensä oli.

Matti ja Teppo villitsevät Finnhits-festivaalilla: Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä - kuva! 

Päivin kanssa lavalle nousi myös hänen miehensä, Matti Nykäsen kitaristina tunnettu Jussi Niemi. Pakoon-kappaleen aikana festaritelttaan rakennetulla tanssilattialla alkoi olla jo hieman ahdasta. Mutta sopu sijaa antaa.

Yleisö festareilla oli aikuista ja hyvin käyttäytyvää. Järjestyshäiriöitä festivaalialueella ei perjantaina näkynyt.

Kai Hyttinen
Kai Hyttinen vitsaili yleisölle.

- Tänne tullaan ehkä enemmän artisteja katsomaan, kuin juhlimaan, eräs järjestyksenvalvoja kertoi Seiska-lehdelle vähän ennen puolta yötä.

Juontaja Timo Virkkula vitsaili Päivin viimeisen Suoraan suoneen -kappaleen jälkeen yleisölle.

- Eikö 70-luku ollutkin ihanaa ja viatonta aikaa. Pystyi laulamaan suoraan suoneen, Virkkula vitsaili.

Kai Hyttinen oli vuorossa illan kolmantena. Nosta lippu salkoon oli Kujun avauskappaleena ja yleisömeressä osoitettiin suosiota. Kappaleen aikana taustalaulajat Nina Tapio ja Katja Aakkula pistivät parastaan.

Lea Laven

Kujun Vie vain -kappaleen jälkeen laulaja nauratti yleisöä.

- 70-luvulla olin menossa Kemiin keikalle ja paikallisessa lehdessä oli ilmoitus jossa luki, että lavalla esiintyy Kai ”Tirlittan” Hyttinen, laulaja hekotti.

Välispiikkiä seurasikin luonnollisesti Dirlandaa, jonka aikana viimeinenkin yleisön jäsen villiintyi joraamaan. 

Kujun jälkeen lavalle nousi kaikkien aikojen rotunainen Lea Laven. Tumma nainen -kappaleen kertosäkeen aikana festariteltta tuntui lähtevän lentoon, sen verran kovaa yleisö hoilasi klassikkokappaletta. Lean karisma olisi täyttänyt lavan ilman loistavasti yhteensoittavaa orkesteriakin.

Ei oo, ei tuu -kappaleen aikana kävi selväksi, että ääni kulkee artistilla loistavasti. Kesäkuussa 70 vuotta täyttänyt Lea hakkaa monet nuoremmat artistikollegansa kuusi-nolla.

Taiska.

Settinsä viimeisenä biisinä Lea tarjoili yleisölle Samppanjaa. Yleisö kohotteli maljojaan. Monella kädessä tosin oli samppanjan tilalla vesipullo tai lonkerotölkki

Lea Lavenin jälkeen lavalle nousi Fredin, ja tämän jälkeen, illan toiseksi viimeisenä esiintyjänä kuultiin Taiskaa.

Moi moi vain -kappale sai jälleen yleisön yhtymään suureen yhteislauluun.

Danny

- Voi rakkaat ihanat, kiva kun olette täällä, Taiska lausui ennen toista kappalettaan Haltin häät.

Taiskan viimeisenä kappaleena teatterin monitoiminainen ja laulaja Taiska esitti suurimman hittinsä. Mombasa raikui Himoksen kuumassa ja kosteassa yössä ja kuului todennäköisesti Jämsän keskustaan saakka.

Äskettäin Iskelmä-Finlandian voittanut Danny esiintyi hittikimaran viimeisenä artistina. Kauan-kappale sai yleisöltä ansaitsemansa aplodit.

- Onko teillä hyvä olo? Danny kysyi yleisöltä ennen toista kappalettaan.

Kesäkatu sai jälleen yleisön villiintymään. Joltain lähti paitakin pois päältä. Tunnelma teltassa oli kuin suurissa kotibileissä. Kaikilla tuntui olevan kivaa.

- Hyvät ystävät, harvoin saan esiintyä näin hienon orkesterin ja kuoron kanssa. Antakaa heille aplodit, Danny pyysi yleisöltä ennen Tuuliviiri-kappalettaan.

Yleisöä ei tarvinnut toista kertaa houkutella. Kapellimestari Leri Leskinen ja ammattimuusikot hoitivat homman tyylikkäästi ja ammattitaidolla maaliin.

Himoksen yöstä poistui tyytyväinen ja hymyilevä kansa. Rahalle oli saatu vastinetta.