fbq
Kotimaa
15.12.2021 20:30
Teksti: Anuliina Liukkonen, Henryk Björkström|Kuvat: AOP
Iina Kuustonen
No nyt! Tältä Iina Kuustonen näyttää uutuuselokuvassa – uskomaton muodonmuutos
Kotimaa
15.12.2021 20:30
Teksti: Anuliina Liukkonen, Henryk Björkström|Kuvat: AOP

Iina Kuustosen tähdittämän Punttikomedia-elokuvan ensimmäinen traileri on vihdoin julkaistu. Elokuva saapuu valkokankaille vuonna 2022.

Elokuvan pääosissa nähdään Iina Kuustosen lisäksi Mikko Töyssy. Muissa rooleissa ovat muun muassa Pamela Tola, Eero Ritala, Katariina Kaitue, Juha Mentula, Ivo Gonzalez, Jucci Hellström ja Elmeri Rantalainen.

Elokuvan on käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit, Peruna, Tyttö sinä olet tähti), ja sen on ohjannut debyyttielokuvanaan myös kirjailijana tunnettu Aleksi Delikouras.

- Punttikomedia-nimestä huolimatta elokuvassa ei naureta kuntosalillakävijöille vaan enemminkin on pyritty tekemään kunnianosoitus koko salikulttuurille. Halusin ohjata elokuvan, joka samaan aikaan koskettaa ja naurattaa. Tämä ei ole pelkästään tarina mestarista ja oppilaasta vaan kahdesta hyvin erilaisesta maailmasta tulevasta ihmisestä, Delikouras avaa. 

Punttikomediassa hissukka kirjastovirkailija Kerttu (Iina Kuustonen) päätyy bikini fitness-kisaajaksi apunaan elämänhallintansa kadottanut kehäraakki kehonrakentaja. 

Kerttu on määrätty selkävaivojen takia kuntosalille, jossa käy ilmi, että hän on geneettinen superlahjakkuus ja päätyy tähtäämään kohti uskomatonta tavoitetta, fitness-kisalavaa. Avuksi osuu entinen geneettinen ihme, kehäraakki kehonrakentaja Vili (Mikko Töyssy), jolla on elämäntarkoitus hukassa. Eriparisella kaksikolla on paljon opittavaa toisiltaan. Ennen kuin Kerttu saadaan kisakuntoon ja Vili takaisin elämänsyrjään, on molempien kasvettava ihmisinä ja voitettava jyrkkiä ennakkoluuloja. 

Lue myös: Iina Kuustosen keittiövaaka lensi järveen! Näyttelijä vaihtoi tiukan treeniohjelman ja ruokavalion normaali-ihmiselle sopivammaksi

Iina Kuustonen treenasi roolia varten itsensä huippukuntoon. 
- Siinä oli taustalla puolen vuoden aika hurja dieetti, ja treenejä oli kuudesti viikossa. Tällä hetkellä treenaan niin sanotusti normaali-ihmiselle sopivasti, eli noin neljästi viikossa, hän kertoi Seiskalle aiemmin.

Lue myös: Iina Kuustonen hektisestä elämästä: Tankkaan lapsiaikaa

Punttikomedia purkitettiin viime kesänä. Kuvauksiin liittyneestä tiukasta ruokavaliosta Iina on jo luopunut.
- Ruokavaaka lensi saman tien järveen, ja annosten punnitsemisen lopetin heti kun vain pystyin. Ja ajattelin, että niin se pitääkin, sillä se liittyi vain kuvauksiin, eikä oikeaan elämääni.

Lue myös: Tiesitkö?! Näyttelijä Iina Kuustosella on toinenkin ammatti – hyötyä Pelle Hermanni -elokuvassa

Liikunta on Iinalle suuri arjen voimavara. Hän saa siitä paljon henkistä ja fyysistä energiaa. 
- Rakastan treenaamista, ja urheilisin mielelläni enemmänkin, mutta nykyään siinä asiassa pitää hiukan joustaa. Lapset ja työt menevät kuitenkin muun edelle, hän totesi.