Niko Saarinen avautuu romahduksestaan: Murruin aina tavatessa äitini!

Kotimaa | 11.05.2021 07:04

Suomen tosi-tv-kuningas Niko Saarinen, 34, on erittäin läheinen äitinsä Outi Mykkäsen, 56, kanssa. Äiti on Nikon tärkein tukipilari.

– Meillä on poikkeuksellisen hyvä side. Olemme todella läheisiä, äiti on minulle maailman tärkein. Toivottavasti hän on samaa mieltä minusta, Niko sanoo.

Niko luottaa äitiinsä täysin, ja he puhuvat asioista suoraan.

– Voin kertoa äidilleni mitä tahansa, eikä hän tuomitse minua koskaan. Saan tehdä omat päätökseni. Ovatko ne äitini mielestä aina hyviä – eivät välttämättä, mutta hän ei sano sitä minulle.  Äiti on sanonut, että saan elää juuri sellaisen elämän kuin haluan.

– Mitä vanhemmaksi tulen, sitä syvempi minun ja äitini suhde on.

Niko myöntää olleensa lapsena hemmoteltu. – Olen perheemme ainoa lapsi, ja sain tahtoni usein läpi.
Niko myöntää olleensa lapsena hemmoteltu. – Olen perheemme ainoa lapsi, ja sain tahtoni usein läpi.

Lue myös: Niko Saarinen revittelee Seiska.fin Laulaa julkkiksen kanssa -sarjassa – tosi-tv-tähti marssi ulos studiosta!

Julkisuus ei kiinnosta

Vaikka Niko on ollut julkisuudessa jo yli 10 vuotta, Outi-äiti ei seuraa poikansa tekemisiä liian tarkasti.

– Hän ei ole halunnut lukea mitään minusta kertovia lehtijuttuja, ja on ollut hieman surullinen aiemmasta julkisuuskuvastani. Kerran hän luki minun ja entisen poikaystäväni avoliitosta teksti-tv:stä. Siihen äiti kommentoi, että olisi ollut kiva kuulla asiasta minulta itseltäni.

Outi ei ole yleensä seurannut poikansa tv-sarjoja, mutta Selviytyjät Suomi on ollut poikkeus.

– Siihen hän on koukussa.  Äiti on jännittänyt puolestani ja tsempannut jaksoja katsoessaan. Olen sitten muistuttanut, että asiat ovat tapahtuneet tosiaan puoli vuotta sitten. Hän on ollut iloinen siitä, että olen ollut oma itseni, enkä ole aiheuttanut mitään kohuja, Niko naurahtaa.

Nikon äidillä on yhä pääsy poikansa pankkitilille. – Välillä hän saattaa kysyä, miten minulla menee rahaa joihinkin asioihin, Niko naurahtaa.
Nikon äidillä on yhä pääsy poikansa pankkitilille. – Välillä hän saattaa kysyä, miten minulla menee rahaa joihinkin asioihin, Niko naurahtaa.

Lue myös: Hurja tulos! Niko Saarinen yllätti paisuneella palkkapussillaan - olisitko arvannut?

Äitini oli sometähti

Vaikka Nikon äiti ei ole kiinnostunut julkisuudesta, oman pojan suosio on vaikuttanut väistämättä hänenkin elämäänsä.

– Olemme tehneet joitain videoita yhdessä, ja jossain vaiheessa äidilläni oli Snapchat-palvelussa yli 100 000 seuraajaa. Isäni sen sijaan ei ole näkynyt missään koskaan. Perheeni ei ole valinnut julkisuutta, enkä tiedä, miksi he edes haluaisivat sitä.

Niko paljastaa, että Outia on kosiskeltu muutamiin tv-ohjelmiin.

– Se on johtunut siitä, että hän on äitini. Olen yrittänyt suostutella häntä mukaan, mutta ei äiti ole suostunut mihinkään.

Äitienpäivän Niko viettää äitinsä luona Lappeenrannassa. – Emme tee  välttämättä mitään, pelkkä yhdessä oleminen on tärkeää.
Äitienpäivän Niko viettää äitinsä luona Lappeenrannassa. – Emme tee  välttämättä mitään, pelkkä yhdessä oleminen on tärkeää.

Lue myös: Tiesitkö?! Tosi-tv-tähti Niko Saarinen levytti hittikappaleen vuosia sitten – ”Luulin sen olleen ensimmäinen ja viimeinen”

“Rakastan sinua aina”

Niko on avoimesti homoseksuaali. Hän piti asian kuitenkin pitkään salassa vanhemmiltaan.

– Kaapista tuleminen oli minulle todella vaikeaa. Kamppailin enkä ollut sinut itseni kanssa. Jos saisin tehdä jotain toisin, hoitaisin kaapista tulemiseni aikaisemmin ja eri tavalla.

– Minähän ilmoitin asian äidilleni tekstiviestillä samana päivänä, kun olin menossa Big Brother -taloon vuonna 2008.

Niko kohtasi äitinsä Big Brother -studiossa vain minuutteja ennen taloon astumista.

– Läheiseni olivat studiossa halaamassa ja saattamassa minut taloon. Muistan, kun äiti halasi ja sanoi rakastavansa minua aina. Meille molemmille nousi kyyneleet silmiin, ja hetkeä myöhemmin olin eristettynä ulkomaailmasta BB-talossa. Se oli outo tilanne.

Vaikka Nikolla kesti pitkään tulla ulos kaapista, hän ei usko äitinsä yllättyneen uutisesta.

– Uskon vanhempien aistivan tuollaiset asiat lapsestaan, vaikka sitä ei sanottaisi ääneen. Vanhemmat usein odottavat lapsensa hoitavan kaapista tulemisen omaan tahtiinsa.

Vuonna 2008 tuolloin 22-vuotias Niko ponnahti julkkikseksi  Big Brotherin yhtenä kaikkien aikojen värikkäimmistä asukkaista.
Vuonna 2008 tuolloin 22-vuotias Niko ponnahti julkkikseksi  Big Brotherin yhtenä kaikkien aikojen värikkäimmistä asukkaista.

Lue myös: Oliko Selviytyjissä seksiä ja ihastumisia? Niko Saarinen tosi-tv-sarjan kulisseista: ”Epäilen, että…”

Olen valmis isäksi

Niko Saarinen on haaveillut perheen perustamisesta jo pitkään. Jossain vaiheessa asia oli hänen mielessään lähes päivittäin.

– Aloin kokea olevani valmis isäksi täytettyäni 30. Ainoana lapsena toivoisin pystyväni jatkamaan sukuani. Haluaisin, että vanhempani saisivat biologisen lapsenlapsen.

– Sitten tuli niin paljon töitä, että ajattelin luoda uraani vielä vähän aikaa ja katsoa asiaa uudestaan myöhemmin. Olen ajatellut, että haluan toteuttaa haaveeni täytettyäni 35.

Siihen on nyt noin puolitoista vuotta.

Niko on kulkenut pitkän tien pikkupojasta maamme tunnetuimmaksi tosi-tv-tähdeksi.
Niko on kulkenut pitkän tien pikkupojasta maamme tunnetuimmaksi tosi-tv-tähdeksi.

Lue myös: Oho, Niko Saariselta rivoja paljastuksia podcastissa – haaveilee amatööripornon tekemisestä!

Lapsi ykkösenä

Lapsen hankkiminen muuttaa elämän täysin. Niko kertoo olevansa valmis muutokseen.

– Minä en voi saada lasta niin sanotusti vahingossa, vaan asiaa pitää todella suunnitella. Siksi uskon, että lapsen hankkiminen on loppuun asti harkittu asia.

Mikäli Nikon lapsihaave toteutuu, hän ottaa vanhemmuuden mallin äidiltään.

– Haluan, että lapsella on hyvä ja turvallinen koti. Lapsi on aina ykkössijalla. Uskon ja toivon, että tässä iässä pystyn tarjoamaan lapselleni saman turvallisuuden tunteen kuin omat vanhempani ovat tarjonneet minulle.

Niko muistuttaa äidilleen olevansa jo aikuinen. – Äiti ei nuku kunnolla, jos hän tietää minun olevan vaikka juhlimassa.
Niko muistuttaa äidilleen olevansa jo aikuinen. – Äiti ei nuku kunnolla, jos hän tietää minun olevan vaikka juhlimassa.

Äiti tuki romahduksessa

Äidin tuki oli Nikolle yksi tärkeimmistä asioista pahan romahduksen keskellä.

– Minulla oli vaikea kausi muutama vuosi sitten. Äitini oli ainoa ihminen, jonka edessä murruin aina tavatessamme. Itkin hänelle, etten halunnut tällaista elämää. Äiti oli tosi huolissaan minusta ja jaksamisestani. Olin niin väsynyt julkisuuteen ja ainaiseen nettikirjoitteluun.

Niko kilpailee parhaillaan Nelosella pyörivässä Selviytyjät Suomi -kisassa.
Niko kilpailee parhaillaan Nelosella pyörivässä Selviytyjät Suomi -kisassa.

 

Nikon Outi-äiti ei ollut halunnut stressata poikaansa tuntemuksillaan, mutta viime vuonna hän päätti kertoa ajatuksistaan avoimesti.

– Äiti kertoi Nikotellen-podcastissani vieraillessaan ensimmäisen kerran, miten pahalta julkisuuteni ja sen vaikutukset ovat hänestä tuntuneet. Muutama vuosi sitten olin paljon esillä negatiivisten asioiden takia.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Nikon albumi, Seiskan arkisto ja Nelonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!