fbq
Kotimaa
08.11.2021 18:00
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Seiskan toimitus
Niko Ranta-aho lusii Riihimäen vankilassa.
Niko Ranta-ahon sellishokki: lusii nyt jengiläisten kanssa Suomen pahamaineisimmassa vankilassa - johtivatko somepäivitykset siirtoon?
Kotimaa
08.11.2021 18:00
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Seiskan toimitus

Seiskan saamien tietojen mukaan huumerikoksista tuomittu Niko Ranta-aho, 34, on siirretty kaikessa hiljaisuudessa Riihimäen vankilaan.

Siirto tapahtui viime viikon lopulla, ja uusi sijoituspaikka on tunnettu siitä, että siellä lusivat kaikista vaarallisimmat vangit ja rikollisjengiläiset.

Lue myös: Niko Ranta-ahon palkkalistoille tunkua – vankilassa istuva kohuliikemies sai yli 200 työhakemusta

Tähän saakka Niko on ollut Jokelan vankilassa, jonne hänet toimitettiin tammikuussa pidätyksensä jälkeen Espanjasta. Vangitseminen liittyi niin kutsuttuun Katiska 2 -juttuun.

Yhteydenpito vaikeutui

Riihimäen vankilassa tuomiotaan suorittaa hieman yli 200 vankia, joiden joukossa on noin 60 rikollisjengien jäsentä.

Riihimäen vankila
Niko Ranta-aho lusii tällä hetkellä Riihimäen pahamaineisessa vankilassa, joka tunnetaan muun muassa kapinoinnista.

Käytännössä Riihimäen vankilaan joutuu, jos vanki määritellään järjestäytyneen rikollisryhmittymän jäseneksi.

Käräjäoikeuden tuomiossa Ranta-aholle tällainen merkintä lätkäistiin. Merkinnällä voidaan rajoittaa vangin oikeuksia.

Lue myös: Oho, Niko Ranta-aho lähetti videoterveiset vankilasta: Katso!

Esimerkiksi yhteydenpito siviilimaailmaan ja mahdollisuus päästä avovankilaan vaikeutuvat oleellisesti.Riihimäki on Suomen kovimman turvaluokituksen vankila, ja siellä on myös turvaosasto, jonne sijoitetaan todella vaaralliset vangit.

Vuonna 2005 kymmenkunta vankia aloitti kapinan ja aiheutti suurta tuhoa vankilan tiloissa. Kapinan syyksi vangit väittivät vartijoiden erääseen vankiin kohdistaman väkivallan.

Pääseekö opiskelemaan?

Nikon siirron syy ei ole Seiskan tiedossa. Hänen vankilasta tekemänsä Instagram-julkaisut ovat herättäneet pienoista kohua ja saattaneet suututtaa vankilaviranomaisia.

Lokakuussa Niko etsi Instagramissa avustajaa vankilassa aloittamiinsa kauppatieteen opintoihin. Julkaisun mukaan opiskelumahdollisuudet Jokelassa ovat hankalat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niko (@rawrane)

Riihimäen vankila sen sijaan kertoo verkkosivuillaan etäopiskelumahdollisuuksista korkeakouluissa, ja vankila on muutenkin suunniteltu palvelemaan erityisesti pitkiä tuomioita suorittavia vankeja.