Nenähuilumiehen värikäs historia kansien väliin? Talent-ohjelman rankan rikostaustan takia jättänyt Mikko Rautiainen: Kustantaja haussa!

Kotimaa | 24.03.2021 07:12

Kohun saattelemana Talent-ohjelmasta vetäytynyt Mikko Rautiainen, 41, ei peittele enää rikoshistoriaansa eikä elämänsä vaikeuksia.

Ennen Talent-lavalle nousuaan hän on ollut niin katkaisuhoidossa kuin yrittänyt itsemurhaa monta kertaa.

Lue myös: Talent-ohjelmasta rikoskohun jälkeen vetäytynyt nenähuilisti Mikko Rautiainen: Yritin itsemurhaa

Nyt Mikko haluaa kertoa Seiskalle oman versionsa kohujen ja otsikoiden taustoista. Hän kertoo olevansa päihderiippuvainen.

– Vasta Minnesota-hoidossa tajusin, kuinka syvällä olin ongelmani kanssa. Olin käyttänyt tuota alkoholia ja muita päihteitä lähes 20 vuotta.

– Esimerkiksi Lontoossa asuessani meni helposti viinipullo tai kaksi päivässä. Ensin se oli vain harmiton tapa, josta tuli pakkomielle. Sitten se eteni pakonomaiseksi tarpeeksi vetää viinaa tai keksiä syitä siihen.

– Ennen hoitoon hakeutumista mukaan tuli myös muita päihteitä. Pää piti saada sekaisin.

41-vuotias Mikko Rautiainen  on ehtinyt kokea vaikka mitä.  – Olen elämänkokemusten  pankki, Mikko sanoo.
41-vuotias Mikko Rautiainen  on ehtinyt kokea vaikka mitä.  – Olen elämänkokemusten  pankki, Mikko sanoo.

Lue lisää: Vuosien päihdekierre! Kohuttu nenähuilisti Mikko Rautiainen avaa synkkää taustaansa: ”Pää piti saada sekaisin”

Vankila opetti

Mikko kertoo olleensa ammattirikollinen yli kymmenen vuotta, mutta nyt rankka petostausta on historiaa.

Nokkahuilumiehen rikosrekisteristä löytyy lähes 200 rikosnimikettä, ja hän on tehtailut yli 200 000 euron taloudelliset vahingot uhreilleen.

Lisäksi Mikko on vaihtanut nimensä ja ollut myös naimisissa, tosin vain pari kuukautta. Rikoskierre vei lopulta vankilaan lähes kolmeksi vuodeksi.

– En olisi näin vahva ja elämänkokemusten pankki, ellen olisi tehnyt mitä olen tehnyt. Missään nimessä en silti ole näistä asioista ylpeä.

Lue lisää: Rikoskierre vei vankilaan! Talent-ohjelmassa kohauttanut nenähuilisti Mikko Rautiainen: Olin yli 10 vuotta ammattirikollinen

Kustantaja haussa

Mikon värikäs historia on saanut hänet kirjaamaan asioita ylös ja raapustamaan erikoisia sattumuksia myös tarinoiksi.

– Kirjoituksia elämän tuomista seikkailuista alkaa olla jo niin paljon, että olen ryhtynyt miettimään kirjan kirjoittamista.

– Kustantaja on vielä haussa, mutta olen jotain tämän unelman eteen jo tehnyt, Mikko paljastaa. Nopea välähdys Nelosen suosikkiohjelmassa ja erikoinen taito toivat Mikon ihmisten tietoisuuteen mediakohun saattelemana.

– Aika vähän ihmiset ovat minua kadulla tunnistaneet tai pysäytelleet. Saamani palaute on ollut silti tosi kannustavaa.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!