fbq
Kotimaa
07.09.2021 22:01
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: All Over Press
Tommi Korpela
Näyttelijälegenda Tommi Korpela hämmentää naapureitaan Jussi-palkinnoilla: ”Vielä mahtuu yksi lisää”
Kotimaa
07.09.2021 22:01
Teksti: Juha Aaltonen|Kuvat: All Over Press

Elisan kotimaisessa rikosjännärissä Nyrkissä uudella kaudella mukana oleva Tommi Korpela, 53, on ehkä ulkomuodoltaan jylhän näköinen, mutta kuten lähes aina, ulkonäkö ei kerro juuri mitään. Tommiakaan ei uskoisi myötäsyntyiseksi huumorimieheksi.

Hän kuuluu hyvin pieneen joukkoon suomalaisnäyttelijöitä, joilla on kolme Jussia miespääosista. Samassa taitavat yhä olla vain Pentti Siimes ja Tauno Palo. Tommi tietysti laskee koko asiasta leikkiä, kun reportteri erehtyy kysymään, missä hän palkintojaan pitää.

– Ne ovat ikkunan välissä!
Ikkunan välissä?
– Niin niin. Sieltä naapurusto näkee ne!
Oikeastiko?
– Kyllä, ja sillä tavalla vielä aseteltu, ei liian leveästi, että siihen mahtuu vielä neljäs viereen. Kolme Jussi-palkintoa ei ole mitään, mutta kun tulee se neljäs...

Lue myös: Tommi Korpela ylistää rakastaan: "Avovaimoni on minua parempi näyttelijä"

Ikävä komedian pariin

Tommilla on myös vankka komediamenneisyys, kuuluvathan hänen historiaansa sellaiset klassikot kuin Kaverille ei jätetä, Studio Julmahuvi, Ihmebantu, M/S Romantic ja tämän vuoden suosikki Sisäilmaa.
– Toivottavasti niitäkin tulisi taas joskus, mutta nyt en valitettavasti voi luvata, että niitä olisi tiedossa, Tommi sanoo.
Komedioiden joukossa hänellä on selvästi yksi suosikki: absurdit sketsiohjelmat
– Ne ovat rakkaita töitä, olen ollut alusta asti luomassa niitä. Sellainen on poikkeuksellista ja antoisaa tekemistä. Tietysti, koska mitä laajemmalla alalla saan ammattia harjoittaa, sitä enemmän se vie eteenpäin.

Lue myös: Tommi Korpela paljastaa: täräytti tv-sarjan kuvauksissa kollegaansa turpaan – ”Suoraan nenään, muttei tullut edes verta”

Nyrkki on katsottavissa Elisa Viihde Viaplay-suoratoistopalvelussa 6.9. alkaen. Sarjasta julkaistaan kaksi jaksoa joka maanantai, kokonaisuudessaan sarja on katsottavissa 27.9. alkaen. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »