fbq
Kotimaa
17.10.2021 13:02
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja Timo Korhonen
Ville Virtanen
Näyttelijä Ville Virtanen kehittyy kirjoittajana: Viimeisimmät tekstini näyttävät elokuvakäsikirjoituksilta
Kotimaa
17.10.2021 13:02
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan arkisto ja Timo Korhonen

Näyttelijä Ville Virtanen, 60, nappasi ensimmäisen ison ruotsinkielisen pääroolinsa Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n suurtuotannossa Försvunna människor.

– Se on iso draamasatsaus, joka tulee ulos ensi vuonna. En tiedä esitetäänkö sitä Suomessa, mutta Norjan ja Tanskan yleisradiot ovat rahoittaneet sitä, Ville kertoo Seiskalle Sorjonen-elokuvan lehdistötilaisuudessa.

Sinne hän on saapunut suoraan Tukholmasta, jossa on asunut jo vuosia suomalaisen näyttelijävaimonsa Birthe Wingrenin kanssa.

Lue lisää: Ruotsia valloittava näyttelijä Ville Virtanen levittelee käsiään: Suosioni on täysi mysteeri

Ville nähdään pian ensimmäisessä Sorjonen-elokuvassa. Hän on jo näytellyt omintakeista keskusrikospoliisin rikostutkijaa  Sorjonen-tv-sarjassa.
Ville nähdään pian ensimmäisessä Sorjonen-elokuvassa. Hän on jo näytellyt omintakeista keskusrikospoliisin rikostutkijaa Sorjonen-tv-sarjassa.

 

Ruotsin ja Suomen väliä sahaavalla Villellä on näyttelijäntöiden kannalta pullat hyvin uunissa. Niiden lisäksi hän tehtailee käsikirjoituksia.

– Olen kirjoittanut 30 vuotta, mutta vasta viime vuosina kunnolla elokuvien ja tv-sarjojen käsikirjoituksia: trilleriä, komediaa, historiallista sarjaa… Sellaistakin, jossa on maagisia elementtejä. Kaikenlaisia hyviä tarinoita, se on se ydin.

– Teen yhä mielelläni näyttelijäntöitäkin, mutta tällä hetkellä keskityn vakavissani kirjoittamaan. Kaksi viimeisintä tekstiäni näyttävät siltä, miltä mielestäni valmiin elokuvakäsikirjoituksen pitää.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »