fbq
Kotimaa
19.11.2021 20:01
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: All Over Press & Seiskan arkisto
Wiljami Myllylä
Mika Myllylän kiekkoilijapoika Wiljami tunnustaa olevansa alkoholisti: "Tuli pohja vastaan" – hakeutuu hoitoon
Kotimaa
19.11.2021 20:01
Teksti: Jari Peltomäki|Kuvat: All Over Press & Seiskan arkisto

Edesmenneen hiihtäjäsuuruus Mika Myllylän poika Wiljami Myllylä, 20, kertoo Instagramissa olevansa alkoholisti.

Wiljami on ammatiltaan jääkiekkoilija: oikeana laitahyökkääjänä luisteleva nuorukainen on pelannut muun muassa SM-liigaa HIFK:ssa sekä Rauman Lukon A-junioreissa. Hänellä on tilillään myös neljä nuorten ja 28 poikien maaottelua.

Päihteet ovat kuitenkin vieneet, ja nyt Wiljami myöntää ongelmansa.

"Oon pitkään miettinyt miten selittäisin tän, koska tää on ehkä vaikeimpia asioita mitä oon elämässäni tehny, mutta haluan olla rehellinen, koska uskon sen helpottavan mun pahaa oloa", Wiljami Myllylä kertoo julkisessa Instagram-päivityksessään.

"Oon paininu reilu 2 vuotta pahan alkoholiongelman kans. Mulle on tarjottu apua ja oon ottanu sen vastaan mutta en oo ollu tarpeeks vahva pysymään kuivilla."

Wiljami Myllylä: "Haluan raitistua"

Wiljami Myllylä kirjoittaa tunteikkaassa päivityksessään, että joutuu jättämään rakastamansa jääkiekon saadakseen itsensä kuntoon.

"Nyt mulla tuli kuitenkin pohja vastaan ja päätin tehdä elämäni parhaan päätöksen. Oon hankkinu jälleen apua sairauteeni ja haluan raitistua."

"Nyt on aika keskittyä vaan hoitamaan itseni kuntoon ja siks jääkiekko ja pelihommat jää tauolle."

Wiljami ei aio kuitenkaan lopettaa kiekkoilua kokonaan.

"Askiin palaan taas sit ku on sen aika, entistä kovempana!"

Wiljami nähtiin muuten viime keväänä ruudussa, kun hän teki huhtikuussa 2021 pienen cameoroolin SM-liigapelaajan ominaisuudessa Rantabaari-tv-ohjelmassa.

Jääkiekkoilijana Wiljami on Kokkolan Hermeksen kasvatti. Hän teki kolmivuotisen SM-liigasopimuksen Helsingin IFK:n kanssa 2018. Täksi kaudeksi 2021-22 Wiljami siirtyi Rauman Lukkoon, missä hänen oli tarkoitus pelata U20-joukkueessa eli A-nuorissa.

Pelit jäivät nyt kuitenkin kesken, kun Wiljami joutui laittamaan kiekkouransa viinan takia jäähylle.

Mika Myllylä
Mika Myllylä kuvattuna rattijuopumusoikeudenkäynnissä vuonna 2008.

Mika-isä menehtyi alkoholiin

Wiljamin isä Mika Myllylä menehtyi heinäkuussa 2011 vain 41-vuotiaana. Mestarihiihtäjän kuolemasta tuli siis tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta.

Myllylä voitti hiihdossa olympiakultaa ja lukuisia maailmanmestaruuksia, mutta hän ei milloinkaan toipunut Lahden 2001 MM-hiihtojen dopingkäryn aiheuttamasta häpeästä.

Viina vei Mikaa yhä pahemmin ja juomakierteet kestivät yhä pidempään. Heinäkuussa 2011 hän oli pohjalla: alkoholi oli virrannut kuukausitolkulla. Viikonloppuna Myllylä oli ampunut laukauksia kotinsa ikkunasta ja poliisit olivat vieneet hänet yöksi vankilaan. Paria päivää myöhemmin hänet löydettiin kuolleena kotoaan Haapajärvellä.

Lue myös: Mika Myllylää muisteleva Kaj Kunnas liikuttui Seiskalle – sättii itseään huonoksi kaveriksi: ”Seuraavan kerran kävin hänen haudallaan”

Myllylä haudattiin hiljaisesti perhepiirissä 22. heinäkuuta 2011 Haapajärven uudelle hautausmaalle.

Wiljamin isoveli kiekkoili, sisko mallina

Mika oli naimisissa Suvi Myllylän (ent. Paavola)  kanssa ja heillä on kolme lasta, kaksi poikaa ja tytär. Myllylät erosivat vuonna 2007.

Wiljamin isoveli Benjami Myllylä on pelannut jääkiekkoa hyökkääjänä alemmissa sarjoissa. Suvi-äiti on nykyään naimisissa Benjaminia ja Wiljamiakin valmentaneen Petri Vehmasen kanssa.

Lue myös: Näin Mika Myllylän traaginen alamäki alkoi - Olivia-tytär seurasi vierestä: Iskä ei kestänyt sitä häpeää

Lapsista Olivia Myllylä on menestynyt muun muassa kauneuskilpailuissa.

Kun iskä kuoli, hain lohtua siitä, että meillä oli ollut ihana juhannus yhdessä. Silloin näimme toisemme viimeisen kerran. Sitten alkoi ryyppyputki, Olivia on muistellut Mika-isänsä viimeisiä viikkoja.

Isyys oli aina pohjana hänen sanoissaan ja teoissaan. Hän oli tukenamme aina, kun se oli mahdollista.