Alexi Laiho, Marko Tuominiemi / All Over Press

Metallilegenda Alexi Laihon kuolinsyy selvisi – murheen murtama leski kertoi asiasta avoimesti: "Olisi ollut täysin estettävissä"

Kotimaa | 05.03.2021 09:46

Kitaravirtuoosi Alexi Laiho menehtyi kotonaan 41-vuotiaana viime joulukuun lopussa. Nyt hänen leskeksi jäänyt vaimonsa Kimberly Goss kertoi Instagram-tilillään, mikä johti metallimusiikin legendaarisen "Wildchildin" kuolemaan.

Kimberly kertoo, ettei hänelle virallisen raportin kertomat syyt tulleet suurena yllätyksenä.

- Alkoholin aiheuttama maksan rasvarappeutuminen ja haiman sidekudostuminen, hän kertoo muusikon kuolinsyyksi.

Lue myös: Kitaristisuuruus Alexi Laihon hautajaiset järjestettiin lähipiirissä - leskeltä koskettava kirjoitus: "Täydellinen rakkaani"

Kuolinsyyn lisäksi Alexin elimistössä oli opioideja, kipu- ja unilääkkeitä.

- Näin lahjakkaan ja kauniin sielun menetys on traagista, ja se olisi ollut täysin estettävissä. Hänellä olisi ollut niin monta vuotta vielä jäljellä. 

Kimberly pyytää kaikkia kuvittelemaan, mitä kitarataituri olisi vielä voinut saada elämässään aikaan. Muusikko ei lesken mukaan suostunut ottamaan vastaan apua painimiensa demonien kanssa. Siksi hän toivookin kaikkia muita tekemään toisin, jottei kukaan enää menehtyisi päihderiippuvaisuuteen. 

- Älkää työntäkö heitä pois, jotka yrittävät teitä auttaa. Älkääkä ympäröikö itseänne ihmisillä, jotka edesauttavat addiktiivista elämäntapaa. Olkoon tämä varoittava esimerkki siitä, ettei kukaan ole voittamaton. 

Leski toivookin tulevaisuudelta, että Laihon nimissä voitaisiin perustaa järjestö, joka auttaisi kaikkia päihderiippuvaisuudesta kärsiviä ihmisiä. 

- Tämä tarvitsee avointa keskustelua eikä häpeää. Olemme kaikki ihmisiä. Me kaikki kärsimme, mutta apua on olemassa. Jos hänen tarinansa voi pelastaa edes yhden hengen, niin silloin tästä kauheasta menetyksestä on tullut jotain hyvää. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kimberly Goss (@kimvoxrox)

Edit: Juttua on korjattu lesken nimen osalta.

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Marko Tuominiemi / All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!