fbq
Marko Lempinen

Marko Jantusen nuoruuden ystävä on Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan tarinan taustalla: ”Olen otettu tällaisesta kunniasta”

Yksi aikansa lahjakkaimmista suomalaiskiekkoilijoista saa syksyllä oman elokuvan. Marko ”Jarna” Jantusesta, 50, kertovaa Laitapuolen hyökkääjää kuvataan parhaillaan Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla.

Marko Jantusta näyttelevä Severi Saarinen on itsekin kiekkomies: ”Jarnan luistelua ei kukaan pysty matkimaan”

Näillä näkymin syksyllä ensi-iltansa saavan Laitapuolen hyökkääjän ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde. Tarina pohjautuu Ilta-Sanomien toimittajan Marko Lempisen (kuvassa) kirjaan Läpi helvetin.

Tuhtia tiliä tehnyt Jarna tienasi tähtipelaajana miljoonia, mutta menetti kaiken huumeisiin ja rillutteluun. Nyt lahtelaisen hurja tarina paketoidaan elokuvaksi.
Tuhtia tiliä tehnyt Jarna tienasi tähtipelaajana miljoonia, mutta menetti kaiken huumeisiin ja rillutteluun. Nyt lahtelaisen hurja tarina paketoidaan elokuvaksi.

– Olen totta kai otettu tällaisesta kunniasta. Petja ja Mikko ovat tehneet loistavaa työtä ja löytäneet oikean tavan kertoa tarina elokuvana. Pidän käsikirjoitusta äärettömän hyvänä ja oivaltavana, kirjailija kehuu.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Marko Jantuselta repäisevä analyysi itseään esittävästä Severi Saarisesta: ”Komeampi kuin minä!”

Aikoinaan maalivahtina marinoitunut lahtelaiskirjailija on tuntenut Jantusen jo nuoruudestaan. Värikästä tarinaa olisi jo kuulemma tuolloin riittänyt elokuvaksi asti.

– Hienoa saada itselleni tärkeä Jarnan tarina valkokankaalle, mutta enemmän olen ylpeä hänen puolestaan. Jarna tekee nykyään todella tärkeää päihdetyötä. Elokuva on varmasti hyvä ennaltaehkäisevä esimerkki nuorisolle ja miksei kaikille muillekin.