fbq
Kotimaa
17.04.2021 10:44
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan arkisto
Simo Frangen, Kuva Ari Lahti
Maisterin elämäntyö palkittiin - Simo Frangén on Vuoden Ottopoika: “Onni on kori olutta”
Kotimaa
17.04.2021 10:44
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Seiskan arkisto

Maisteri Simo Frangénin, 57, elämäntyö on palkittu. Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta on valinnut hänet Vuoden Ottopojaksi. Jo kymmenen vuotta sitten hän lausui totuuden sanoja:

- Onni on kori olutta, julisti Simo.
 
Ottopojan tittelin myöntää Ilmari Kiannon perinneyhdistys Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta, ja nyt siis valinta osui Simo Frangéniin.

- Pohja tälle on tehty vuosikymmenien kuluessa. Olen haastatteluissa määrätietoisesti nostanut esille oluen juomisen ihanuutta, Simo Frangén sanoo.

Lue myös: Viikon Kääk!-juorut: Simo Frangén nautti keväästä kauniin tummaverikön kanssa – paikka vaihtui auringon mukaan! 

Tampereella Simo tunnetaan olutkulttuurin kiertävänä suurlähettiläänä. Hän saattaa kiertää Pikilinnasta Tammelan Voimaan ja takaisin.
Simolla on kaksi nimikko-olutta, Simo-vehnäolut ja Maisteri Simo-apa,  ja kolmas on Seksipalindromiolut, joka on pantu Frangénin ja Milla Paloniemen seksipalindromikirjan kunniaksi.

simo frangen
- Ihmiselle on tärkeää, että on jotain turvallista mistä pitää kiinni. Minulle se on oluttuopin kahva, sanoo Ottopoika Simo Frangén.

Ottopojiksi on vuosien varrella valittu valtiomiestason toimijoita kuten Kalevi Sorsa, Harri Holkeri, Paavo Lipponen, Jörn Donner, Harry Harkimo...

Mukavalta tuntuu päästä tähän seuraan. Mutta koska en halua sortua suomalaiseen vaatimattomuuteen niin uskon, että nuo merkkihenkilöt ovat ylpeitä siitä, että saavat olla kanssani samalla listalla.

Lue myös: Simo Frangén häätää pöpöt järeillä keinoilla, Satu Tuomisto kauhistui lääkelitkusta – näin julkkikset hoitavat flunssaansa! 

Simo Frangénin osaksi on tullut kunniaa ennenkin. Hän on Nakkilan nahkiaisparooni, ja koulussa tuo velmu äänestettiin luokan hymypojaksi.

- Kyllä tämä huomionosoitus nousee samaan sarjaan kansakoulun toisella luokalla saamani Hymypoika-patsaan viereen, Simo hymyilee.

Ottopoikaa on perinteisesti kuljetettu Oton päivänä hevosvankkureilla ympäri Helsingin kapakoita. Nyt tätä karnevaalitunnelmaa ei nähdä. 

- Juhlinta siirtyy keväämmälle. Itse aion kyllä kohottaa muutaman oluttuopin jo tänä viikonloppuna, Ottopoika Simo sanoo.
 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »