fbqMaisa on eläinpuiston tähtityttö! Arvonsa tunteva minipossu esittelee parhaat temppunsa – video! | Seiska
Katso videot!

Maisa on eläinpuiston tähtityttö! Arvonsa tunteva minipossu esittelee parhaat temppunsa – video!

Kotimaa | 19.05.2021 21:02

Tampereen Särkänniemen yhteydessä olevassa Koiramäen eläinpuistossa valmistaudutaan alkavaan turistikesään odottavin mielin.

Etenkin eräs puiston asukki, minipossu-Maisa ei meinaa pysyä karsinassaan, sillä edellisistä fanikuvista on jo pitkä aika!

Puiston vastaava eläintenhoitaja Teija Jokinen kertoo, että puiston ollessa kiinni Maisa kirmailee siellä vapaana kuin taivaan possu.

– Maisa on meidän päätähtemme. Se on helppo koulutettava, niin kuin minipossut usein ovat.

Minipossut elävät noin 15–20- vuotiaiksi. Maisa on komeassa yhdeksän vuoden keski-iässä.
Minipossut elävät noin 15–20- vuotiaiksi. Maisa on komeassa yhdeksän vuoden keski-iässä.

Tuntee arvonsa

Teija kehuu, että siat ovat lähes yhtä helppoja koulutettavia, kuin delfiinit, apinat ja papukaijat. Mutta Maisaa itseään ei voi kutsua helpoksi.

– En nyt kutsuisi sitä diivaksi, mutta se on omanarvontunteva eikä lainkaan miellyttämisenhaluinen.

Teijan mukaan Maisa tekee temppuja ruokapalkalla.

Maisa ei ole Teijan mukaan kovin leikkisä luonne, ja kuten minipossut yleensäkin vanhetessaan siitäkin tulee hieman tosikko.

– Ihailijoihinsa ja eläinpuiston vieraisiin se suhtautuu hyvin ja asettuu kyllä mielellään rapsutettavaksi. Kun tarha on ollut kiinni, Maisalla on selvästi ikävä ihailijoita.

– Possun päätehtävä on syöminen ja nukkuminen, Teija tietää.
– Possun päätehtävä on syöminen ja nukkuminen, Teija tietää.

Palkinto kelpaa

Seiskan vieraillessa suljetussa eläinpuistossa Maisa esittelee parhaat temppunsa. Se käärii mattorullia auki kärsällään, kaataa niihin vettä ja saa jokaisesta tempusta palkaksi herkun.

Pujottelurata Teijan jalkojen välistä saa Maisan muhkeat pakarat liikkeelle, kun se malttamattomasti kulkee hoitajan herkkukäden perässä. Pallomeren pallotkin saavat kyytiä, kun Maisa tonkii sen pohjalta makupaloja.

Maisa valmistautuu sinkkukesään leikkimielellä ja vesi kielellä. Koiramäen eläinpuisto avautuu näillä näkymin 22. touokkuuta.
Maisa valmistautuu sinkkukesään leikkimielellä ja vesi kielellä. Koiramäen eläinpuisto avautuu näillä näkymin 22. touokkuuta.

Nuuski kuvaajaa

Kun Teija ei tarjoa sille vettä, Maisa kippaa haastattelun aikana ämpärillisen vettä kumoon kuin mieltä osoittaakseen. Se osaa siis muitakin kuin vain opetettuja temppuja.

– Vaikka Maisa on huomionkipeä, se viihtyy omissa oloissaan ja tyttöjen kesken, poikaystävää sillä ei ole.

Tarvetta poikaystävälle taitaisi silti olla, sillä Maisa iskee kärsänsä kuvaajamme haaroväliin, kun tämän silmä välttää.

Maisa ei ole porsinut, sillä eläintenhoitaja Teijan mielestä Suomessa on jo minipossuja tarpeeksi.
Maisa ei ole porsinut, sillä eläintenhoitaja Teijan mielestä Suomessa on jo minipossuja tarpeeksi.

Minipossu turpoaa jopa satakiloiseksi

Minipossu on pienestä koostaan huolimatta sika ja käyttäytyy sian tavoin esimerkiksi tonkimalla maata ja rakentamalla pesää. Lemmikiksi minipossua hankittaessa tämä on tärkeää ottaa huomioon. Vain aniharva possu soveltuu asukiksi ihmistalouteen, sillä ongelmat alkavat yleensä noin vuoden iässä, kun possu alkaa toteuttaa sikamaisia käyttäytymismalleja tosissaan. Laki määrää sian seuraksi aina lajitoverin, joten possuja tulee aina olla vähintään kaksi.

Minipossun aikuiskokoa ei voi ennalta tietää. Koska minipossu on aina risteytys, voivat yksilöt kasvaa hyvinkin erikokoisiksi. Yleisesti possut ovat aikuiskooltaan jotakin 40 kg ja 100 kg väliltä – eivät siis ihan pieniä!

Lähde: Särkänniemi

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Timo Korhonen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!