fbq
maija vilkkumaa

Maija Vilkkumaalle tulvi 50-vuotisonnitteluja - somemoka vanhensi artistia!

Laulaja Maija Vilkkumaa päivitti kuluneella viikolla Instagram-tililleen liudan lapsuuskuviaan 1970-luvulta.

Maija lisäsi kuviensa saatetekstin alkuun tällaisen lauseen: 

- On siitä mennyt vuosikymmeniä viisi, mä synnyin hämärässä kesken öljykriisin, Maija kirjoitti.

Maijan someseuraajat vetivät alustuksesta sellaisen johtopäätöksen, että Maija on täyttänyt 50 vuotta. Niinpä Maijan somepäivityksen kommenttikenttään alkoi sadella syntymäpäiväonnitteluita.

Marraskuussa 49 vuotta täyttävä Maija joutui oikaisemaan harhaluuloja hänen viisikymppisyydestään.

- EDIT: Kiitos onnitteluista, mutta täytän 50 vasta 9.11.2023! Ja voin vakuuttaa, ettei se silloin jää epäselväksi kenellekään, Maija kirjoitti itkunauruhymiön kera.

Maija myönsi, että hänen päivityksensä alku johtaa harhaan. Mitä ilmeisimmin kyseessä ovat jonkin Maijan uuden kappaleen lyriikat.

Helle tekee tepposet! Maija Vilkkumaan ulkonäkö sai vain kehuja - sitten ystävä täräytti totuuden

Maija jakoi somepäivityksessään lapsuusmuistoja 1970-luvulta.

- En muista 70-luvusta juuri mitään, se on mielessäni välähdyksenomaisina kuvina. Ensimmäinen väritelkkari, Kekkonen ja muut neliörilliset tärkeät miehet, Noita Nokinenä -radiokuunnelmat. Tanssitunnit ja muskarit ja uimakoulut. Vinyylilevysoitin, josta kuuntelin lastenlevyjä, sekä kasettimagnetofoni, jonne äänitin juttujani kuvitellen, että mankassa on sisällä “toinen Maija” joka puhuu sitten, kun olen ensin itse puhunut sinne. “Toisella Maijalla ei olekaan tällasia pellehenkseleitä kuin minulla”, ylvästelin, Maija kirjoitti.

- Sunnuntaisin ei todellakaan tapahtunut mitään, eikä pääsiäisenä. Meillä ei ollut autoa, mutta joskus menimme kesällä maalle isoisän autolla, jossa haisi bensa ja oli järkyttävän kuuma. Autot ovat totta vie kehittyneet noista ajoista. Maalla Längelmäellä pellot ja kukkakedot näyttivät tietysti ihan samalta kuin nykyään, mutta ihmisiä ja lehmiä ja linja-autoja ja kauppoja oli paljon enemmän. Talvisin Helsingin kaduilla hiihdettiin, kuten nykyäänkin, Maija muisteli.

Laulaja Maija Vilkkumaa neuvoo nuoria naisia: ”Vehkeet haltuun!” – kannustaa lähtemään musiikkialalle

- Jotkut asiat olivat tosiaan melkein kuin nyt: Linnanmäki (mutta vuoristoradan jarrumiehet olivat silloin vielä supersankariasemassa), Stockmann (siellä olivat hissitytöt, joka olikin haaveideni ammatti. Hissitytöt olivat nuoria naisia jotka matkustivat hississä koko päivän, hymyilivät kauniisti ja kysyivät “ja mihin kerrokseen?” ja painoivat hissin nappulaa.) Raitiovaunut. Seurasaari. Hietsun uimaranta. Keskuspuisto, Maija listasi.

- Kotikaupunginosani Töölön talot. Välillä kulkiessani täällä kaduilla ja rappukäytävissä saan flashbackeja: tämä porraskaide, tuo kivijalka, olen kulkenut tässä ihan eri kokoisena, liu’uttanut tuolla kaiteella kättä, mennyt tuosta sisään, koska siinä oli silloin elokuvateatteri, niitä oli paljon ja niissä pyöri piirrettyjä, joita käytiin katsomassa, kun eihän kenelläkään ollut silloin videoita, Maija kirjoitti.

Maija kyseli someseuraajiltaan muistoja 1970-luvulta. Kommenttikentässä moni somekommentoija on jakanut muistojaan, ja Maija on kommentoinut niitä.

Yksi kommentoija kertoi saaneensa lapsena joululahjaksi hartaasti toivomansa nukenvaunut, jotka olivat viininpunaista vakosamettia.

- Oi, mulla oli myös sellaiset nukenvaunut! Ihanimmat ikinä, Maija hehkutti sydänsilmäisen emojin kera.

Maija Vilkkumaan loppukesän keikkakalenterissa on vielä kaksi keikkaa. Hän esiintyy elokuun lopussa Hyvinkäällä ja Somerolla. Maija jatkaa keikkarumbaansa lokakuussa.