fbqLaulaja Maija Vilkkumaa neuvoo nuoria naisia: ”Vehkeet haltuun!” – kannustaa lähtemään musiikkialalle | Seiska
Kotimaa
22.03.2021 18:01
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram
Maija Vilkkumaa. Kuva TImo Korhonen
Laulaja Maija Vilkkumaa neuvoo nuoria naisia: ”Vehkeet haltuun!” – kannustaa lähtemään musiikkialalle
Kotimaa
22.03.2021 18:01
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Timo Korhonen, Instagram

Laulaja Maija Vilkkumaa, 47, antoi erinomaisia neuvoja musiikkialasta kiinnostuneille nuorille naisille. The Voice of Finland -ohjelman uusin tähtivalmentaja piti sunnuntaina 21. maaliskuuta sosiaalisessa mediassa keskusteluhetken, jossa hän vakuutteli, ettei musiikinteossa käytettävät ohjelmat ole kovin vaikeita.

Vaikka videota ei enää hänen Instagram-tilillään näe, laulaja lisäsi tiivistetyt tiedot juttelutuokiosta yhteen päivitykseen sovelluksessa. 

- Tänään puhuttiin muun muassa laulunteosta, ja tämänpäiväisen liven loppulausumaksi muodostui ”vehkeet haltuun!” -kehoitus. Vielä nykyäänkin etenkin nuoret naiset suhtautuvat yllättävän pelokkaasti tai varovaisesti musantekosoftiin kuten Garage Bandiin tai Logiciin. Ne eivät todellisuudessa ole ollenkaan vaikeita, ja ne kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun! Biisintekijänä sidot omat kätesi, jos olet riippuvainen trackereista joka sessiossa. Siitä vain softa auki ja tekemään! Garage Band löytyy melkein joka macista, Logicin voi hankkia sitten kun kiinnostus syvenee, Maija kannusti. 

Lue myös: Maija Vilkkumaa avoimena erostaan Vain elämää -ohjelmassa: Kävin läpi julkista häpeää kymmenen vuotta! 

Maijan neuvot aloitteleville muusikoille ovat suoraan liitännäisiä Apple-tuotteisiin, koska hänen mainitsemansa ohjelmat eivät toimi Microsoft Windows- tai Linux-käyttöjärjestelmillä.

Ohjeidensa mukana Maija jakoi julkaisussaan hyvin aurinkoisen oloisen kuvan, jossa hänellä on päässään värikäs kukkaseppele. 

The Voice of Finland

Maijasta tuli The Voice of Finland -laulukilpailuohjelman yksi tähtivalmentajista sarjan kymmenennellä kaudella, kun Anna Puu, 39, ei lähtenyt mittelöön mukaan. Rokkarimaisempi Maija oli innoissaan ohjelmaan osallistumisesta, mikä välittyi kotikatsomoihin asti, kun hän fiilisteli musiikkia omanlaisella tyylillään.

Lue myös: Muusikko Maija Vilkkumaa sai erikoista palautetta tähtivalmentajan roolistaan - näppärän naisen nerokas vastaus kerää suitsutusta! 

Sarjan Ääni ratkaisee -vaiheessa laulaja liikehti musiikin tahdissa silmät kiinni, jota monet kutsuivat kiehnäämiseksi. Kritiikki ei jäänyt Maijalta kuitenkaan käsittelemättä, sillä hän kirjoitti kommenteista inspiroituneena lyhyen laulun. Kappaleen hän julkaisi helmikuun lopussa Instagram-tilillään.