Lentopelkoiset saivat oman menun - haluaisitko maistaa?!
Lentomatkustaminen voi olla pelottava kokemus, eivätkä surullisenkuuluisat valmisateriat ainakaan auta asiaa. Onneksi Monarch Airlines on nyt suunnitellut erityisesti lentopelkoon ja jetlagiin auttavan ruokatarjoilun lennoilleen
Oxfordin yliopiston professori loi lentoyhtiölle ruokalistan, joka pyrkii vahvistamaan immuunijärjestelmää, rauhoittamaan hermoja ja vatsaa sekä jopa taistelemaan jetlagia vastaan.
Professori Charles Spence ja Heston Blumenthal yhdistivät tieteen ja gastronomian, luodakseen parhaan mahdollisen ruokaelämyksen lennoille. Huolella valittujen ainesten on tarkoitus parantaa mieltä, edistää hyvinvointia ja auttaa matkustajia rentoutumaan. Ateria sisältää muun muassa immuunijärjestelmää parantavaa auringonhattua ja lakritsia, rauhoittavaa vihreää teetä ja laventelia, sekä energiaa antavia umami-patukoita.
Ennen nousua lentomatkustajille tarjoillaan auringonhattuja ja lakritsijäätelöä, jotka tarjoavat apua flunssaoireisiin ja vahvistavat immuunijärjestelmää. Alkupala on suunniteltu ehkäisemään sairastumista lomamatkoilla. Lisäksi sen on tarkoitus saada ihmiset unohtamaan edessä oleva lentomatka.
– Musta väri on vaistonvastainen. Moni ajattelee valkoista tai vaaleita värejä ajatellessaan jäätelöä. Tämä auttaa matkustajia irroittautumaan heidän kaoottisesta matkastaan, selittää professori Spence.
LUE MYÖS: Maksaisitko lentokoneruoasta maankamaralla? Asiakkaat ylistävät!
Nousua varten matkustajille tarjoillaan rentouttavaa vihreää teetä ja laventeli-riisikakkuja. Lisäksi teen antioksidantit auttavat torjumaan jetlagin vaikutuksia. Noin 30 minuutin jälkeen matkustajille tarjoillaan kamomillaa, fenkolinsiemeniä ja merilevää sisältävää teetä, joka on suunniteltu vähentämään turvotusta ja edistämään ruoansulatusta.
Juuri ennen matkan päättymistä, matkustajille tarjoillaan pähkinäpatukoita, joissa maistuu umami, jonka on tarkoitus antaa matkustajille energiaa ja herätellä aistit, kun he saapuvat määränpäähänsä.
– Alhainen ilmanpaine, kuiva ilma ja moottorin kohina häiritsevät makuaisteja, mutta umami on ainoa perusmaku, joka kykenee ylittämään nämä esteet. Siksi monet matkustajat pyytävät tomaattimehua tai Bloody Marya lennoilla. Umamin käyttäminen muiden makuyhdistelmien rinnalla on matkustajille miellyttävää ja tyydyttävää, Spence lisää.
Uutta menua kokeillaan parhaillaan tarkkaan valituilla lennoilla.
Lähde: The Telegraph