fbq
Pirkko Saisio ja Lenita Airisto

Lenita Airisto ryöpyttää myös kirjailija Pirkko Saisiota: "Sikailijoiden puolustelua"

Yrittäjä Lenita Airisto, 85, on läpi uransa taistellut paikastaan naisena miehisessä maailmassa. Sukupuolten välinen tasa-arvo ja naisten kunnioittava kohtelu ovat avainteemoja myös hänen uunituoreessa kirjassaan Noitanaisen ilosanoma

Lenita itse liputtaa parin vuoden takaisen metoo-kampanjan puolesta. Hänen sydämessään on erityinen paikka naisille, jotka rohkeasti vaativat kunnioitusta ja tasapuolista kohtelua. 

Pirkko Saisio
– Ei ole kauhean rohkeaa huutaa kuorossa, Pirkko Saisio on kommentoinut Verkkouutisissa metoo-kampanjaa.

 Pippa Laukka ahdistui sodan edessä - ilmaisee arvostuksensa presidentti Niinistöä kohtaan: "Tämän kriisin myötä..."

Vaimo kuoli syöpään 44-vuotiaana - uutisankkuri Tommy Fräntiltä herkkä kiitosviesti Saara-rakastaan hoitaneille: "Neurokirurgi pelasti vaimoni kolme kertaa"

Kirjassaan Lenita hämmästeleekin naisia, jotka eivät tue kanssasisariaan taistelussa tasa-arvoisemman yhteiskunnan puolesta.

Kirjailija Pirkko Saisio on yksi menestyneistä suomalaisnaisista, joka on kummastellut julkisuudessa metoo-kampanjaa. Lenitalla on oma analyysinsa Saision kaltaisista ajattelijoista.

–  Olen tullut siihen tulokseen, että monet #metoo-kampanjaa moittivat tädit ovat itse käyttäneet moraalitonta ”tapakulttuuria” hyväkseen saavuttaakseen pieniä etuja urallaan ja nyt kiitollisuudenvelassaan puolustelevat sikailijoita, Lenita tykittää. 

Lenitaa eivät myöskään naurata miesten tarinoimat iänikuiset blondivitsit. Hänellä on toimivaksi osoittautunut strategia näihin kiusallisiin tilanteisiin.

– Hetkinen, arvaan, että nyt on teidän miesten yhteisen, kollektiivisen, masturboinnin hetki. Kohteliaisuussyistä aion nyt poistua. Kun olette kaikki riemukkaasti ja äänekkäästi lauenneet, kuulen sen varmasti oven taaksekin ja palaan, Lenita kertoo. 

 Elias Kaskisen järkytys: peuralauma hyökkäsi kohti - "Ne juoksi täysiä mua päin!"