fbq
Kotimaa
23.02.2021 18:45
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram
Saara Aalto, Kuva Timo Korhonen.
Laulaja raivosi vaimolleen kuin pikkulapsi! Saara Aalto kertoo avoimesti riippuvuudestaan: ”Samalla tavalla kuin alkoholistilta otetaan pois pullo viinaa”
Kotimaa
23.02.2021 18:45
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Seiskan toimitus, Instagram

Britannian X Factor -laulukilpailussa vuonna 2016 toiseksi sijoittunut suomalaislaulaja Saara Aalto, 33, tajusi viime viikonloppuna olevansa työnarkomaani. Laulaja avautui mieltä laajentavasta kokemuksestaan Instagram-tilillään. Hän kertoo päivityksensä pitkässä tekstissä, kuinka koronavuosi on vaikuttanut hänen riippuvuuteensa. 

Hän alkoi tehdä uudenlaisia aluevaltauksia, kun musiikkibisnes seisahtui tyystin. Laulaja aloitti oman podcastin ja laulun opetuksen. 

- Samaan aikaan huomasin, kuinka vaikeaa minun oli olla työskentelemättä. Tämä vuosi sai minut ymmärtämään, että olen työnarkomaani, ja vaimennan omat pettymykseni, suruni ja epävarmuuteni työhöni. Enkä tarkoita nyt luovaa työtä kuten musiikkia, laulamista tai laulunkirjoittamista, mikä on hyvä tapa purkaa pahoja tunteita, pitäisi varmaan kokeilla. 

Lue myös: Saara Aalto teki Meri-vaimonsa kanssa uuden aluevaltauksen: Meillä ei ole tabuja! 

Saara kulutti aikaansa enemmän niin sanottuihin pakkotöihin, mitä hänen täytyi tehdä kannettavalla tietokoneellaan. Hänellä on ollut omien sanojensa mukaan eräänlainen harhaluulo siitä, että töiden jälkeen hän tuntee saavuttaneensa jotain. Pahan olon piilottaminen kuitenkin laukesi erittäin ikävällä tavalla, kun hänen vaimonsa Meri Aalto o.s. Sopanen yritti saada hänet lopettamaan työnteon. 

- Raivostuin kuin pikkulapsi puolisolleni, koska hän keskeytti työntekoni. Vasta itkiessäni tajusin, että olin oikeasti vihainen, koska en saanut jatkaa riippuvaista käytöstäni. Samalla tavalla kuin alkoholistilta otetaan pois pullo viinaa. Siltä minusta tuntui. 

Lue myös: Vihkitilaisuus kotona! Meri-rakkaansa kanssa avioitunut Saara Aalto paljastaa häidensä yksityiskohdat!

Asian tajuaminen oli Saarallle kuin salama kirkkaalta taivaalta, ja hän keskusteli asiasta vaimonsa kanssa. 

- Se tuntui niin hyvältä ja helpottavalta. Kaikki pahat tunteeni muuttuivat rakkaudeksi ja toivoksi. Ensi kerralla kun tunnen oloni surulliseksi, en yritä mennä läppärini ääreen. Sen sijaan yritän puhua jollekin siitä, miltä minusta tuntuu tai kirjoittaa siitä laulun. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saara Aalto (@saaraaalto)

Naimisiin

Saara ja Meri astuivat viime vuoden keväällä avioon. He kertoivat asiasta tiedotteessa viime huhtikuun loppupuolella, kun laulaja ilmoitti olevansa rouva. 

Lue myös: Salahäät! Saara Aalto on nykyään rouva - yhteinen bisnes Meri-vaimon kanssa! 

Pariskunta meni salaa naimisiin, vaikka Saara oli vihjaillut Seiskalle häistä joulukuussa 2019. 

- En edes paljasta, olenko käynyt sovittamassa hääpukuja! Kuulette varmasti, kun häät ovat. Kyseessä on meidän juhlamme, joten en uskalla kertoa mitään ilman Merin lupaa, Saara kertoi tuolloin kutsuvierastilaisuudessa. 

meri ja saara aalto
Aviopari on seurustellut vuodesta 2015. Kuva Atte Kajova.