Lähihoitajaksi palannut Marko Maunuksela näpäyttää ivailijoille: Laulaminen on oikeaa työtä

Kotimaa | 07.04.2021 07:47

Vuoden 2010 tangokuningas Marko Maunuksela, 47, on palannut takaisin hoitoalalle. Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalalta lähihoitajaksi vuonna 1996 valmistunut tangokuningas työskentelee parhaillaan mielenterveyskuntoutujien parissa.

– Ensimmäiset vuorot jännittivät hirveästi, mutta on ollut todella mielenkiintoista palata takaisin näihin hommiin. Vain muutama asiakas tietää, että olen julkisuudesta tuttu. On tuntunut tosi mukavalta olla ihan vain Marko.

Viime vuosi oli Markolla vielä melko  työntäyteinen. – Vuodenvaihteen jälkeen  työjuttuja tippui pois. Tuli sellainen olo,  että nyt pitää keksiä jotain. Jos olisin  käyttänyt kaikki sukanvarsisäästöni, olisin  voinut selvitä syksyyn asti. Haluan kuitenkin häärätä ja puuhata, sillä en osaa olla  tekemättä mitään, tangokuningas sanoo.
Viime vuosi oli Markolla vielä melko  työntäyteinen. – Vuodenvaihteen jälkeen  työjuttuja tippui pois. Tuli sellainen olo,  että nyt pitää keksiä jotain. Jos olisin  käyttänyt kaikki sukanvarsisäästöni, olisin  voinut selvitä syksyyn asti. Haluan kuitenkin häärätä ja puuhata, sillä en osaa olla  tekemättä mitään, tangokuningas sanoo.

Lue lisää: Marko Maunuksela palasi ”oikeisiin töihin” – tangokuningas uurastaa lähihoitajana: Vain lääkelupa puuttuu!

Juontotyöt jatkuvat

Hoitotyön lisäksi Marko juontaa Paikka auringossa -ohjelmaa Radio Suomella. Marko on mukana myös heinäkuussa ensi-iltansa saavassa Something rotten -musikaalissa Törnävän kesäteatterissa.

– Jos ja kun teatteriprojekti toteutuu, niin kesä menee kyllä sen parissa. Ja tietenkin keikkoja olisi kiva saada. Näillä näkymin tämä hoitotyö on minulle vain tämän kevään juttu. Kun viihdepuoli aukeaa, niin siirryn sinne takaisin sataprosenttisesti, tangokuningas sanoo.

– Jos ihminen nauttii työstään,  niin silloin hän on oikeassa paikassa. Jos ei nauti, niin kannattaisi miettiä pitäisikö tehdä jotain muuta, Marko pohtii.
– Jos ihminen nauttii työstään,  niin silloin hän on oikeassa paikassa. Jos ei nauti, niin kannattaisi miettiä pitäisikö tehdä jotain muuta, Marko pohtii.

Lue myös: Kuvitteli pääsevänsä kaahaamaan ambulanssilla! Marko Maunuksela päätyi lähihoitajaksi sattumalta: Kaikki lähti huulenheitosta

Laulaminenkin on oikeaa työtä!

Kulttuurialalla työskentelevät ovat korona-aikaan saaneet kuulla ivallisiakin heittoja, miksi eivät valittamisen sijaan mene “oikeisiin töihin”. Kaikilla ei yksinkertaisesti ole koulutusta muihin hommiin, ja tänä päivänä sitä vaaditaan alalla kuin alalla.

Tämä innoitti Markoa sanoittamaan kappaleen Oikeita töitä, jonka hän levytti yh dessä toisen tangokuninkaan Jukka Hallikaisen, 45, kanssa.

– Itsehän kirjoitin tällaisen kappaleen, jo ten tässä sitä nyt ollaan. Me olimme Jukan kanssa ennustajia, Marko nauraa.

– Vakavasti puhuen kyllä musiikkiala on täysin oikeata työtä. Jos ihminen saa elantonsa jostain, niin silloin se on oikeata työtä. Kaikki työ on yhtä arvokasta.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Seiskan arkisto ja Jukka Kontkanen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!