fbq
Kättely voi pian olla kiellettyä.

Kysely: Ahdistelu katoaa työpaikolla fyysisen kontaktin täyskiellon myötä - kättelykin syytä laittaa pannaan!

Milloin ystävällinen käytös muuttuu ahdisteluksi esimerkiksi työpaikailla?

Ongelmien välttämiseksi yhä useampi haluaisikin kieltää kaiken fyysisten kontaktin kollegoiden välillä. Totaljobsin hiljattain tekemä kysely paljasti, että 2000:sta vastaajasta kolme neljästä kannattaa täyttä kosketuskieltoa töissä. Sen toteutuessa esimerkiksi kädenpuristukset jäisivät historiaan.

Työllisyysasiantuntija Kate Palmer arvelee Mirror-lehdessä, että moni työnantaja saattaa päätyä ennaltaehkäisemään tulkinnanvaraisia tapauksia "mustavalkoistamalla" työpaikan käytäntöjä. 

- Jotkut työnantajat saattavat kokonaan kieltää fyysisen kontaktin, hän sanoo:

- Mietin, mennäänkö siinä sitten liian pitkälle vai ei, koska kysehän on asiayhteydestä. Onko jonkun kätteleminen liikaa?

Palmer veikkaa, ettei kättely todennäköisesti aiheuta ongelmia jatkossakaan, ellei sitä ole erikseen kielletty, mutta hän muistuttaa, että monet eleet voidaan tulkita eri tavalla henkilöstä riippuen. Esimerkiksi käden asettaminen toisen olkapäälle saattaa olla jollekulle liian intiimiä. Hän painottaakin, että työntekijöiden tulisi kiinnittää erityistä huomiota omaan käytökseen ja kehonkieleen työpaikalla.

Lähde: Mirror