fbq
Erika Vikman

Kuumat kuvat ja video! Erika Vikman palasi syntisenä seksipommina Seinäjoelle – näin tangokansa reagoi

Vuonna 2015 nuori tamperelainen vaaleaverikkö, tuolloin 23-vuotias Erika Vikman tulkitsi iltapuvussaan tukka siivosti nutturalla Yön kuningatar -tangoa Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalissa. 

Erika oli tangokulttuurin siveä kasvatti: hän oli voittanut Tangojuniori-kisan tyttöjen sarjan 15-kesäisenä 2008. Vuonna 2015 hän tuli kuningatarkisassa toiseksi ja vei kirkkaimman kruunun 2016.

Erika oli vakuuttanut yleisölle, että "tanssimusiikkikenttä tarvitsee nuorta verta ja raikasta tuulahdusta houkutellakseen myös nuorempia ihmisiä tanssilavoille". 

– Koen olevani oikea henkilö ajamaan asiaa, Erika sanoi kuusi kesää sitten.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tanssikeikoilla kuningattaren edellytettiin tanssittavan lavakansaa valsseilla ja tangoilla, se on tangotähden muotti. 

Erika Vikman
Tältä Erika Vikman näytti tuoreena tangokuningattarena vuonna 2016.

Kontrasti nykyhetkeen on huikea. 

Torstaiyönä (7.7.22) Erika Vikman, 29, palasi Seinäjoelle erotiikan ylipapittarena, syntisenä seksipommina, jonka esiintymisasu paljasti enemmän kuin peitti.

Seksikkyyttä ja naisellisuutta korostaneen Kikan perillisenä pornokaupasta tilatuilla tolppakoroillaan marssiva Erika otti Tangomarkkinoiden Katulavan haltuunsa.

Energinen show oli täyttä hittien tykitystä. Nyt ei kuultu tangoja tai ikivihreitä iskelmiä, vaan erikamaista junttidiskoa vilkkuvilla värivaloilla varustettuna. Cicciolina, Syntisten pöytä, Huone 105, 7300 päivää.. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Yleisöä oli Katulavan edessä runsaasti, silmämääräisesti arvioituna eniten koko torstaina. Aiemmin illalla samalla lavalla olivat musisoineet jo Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani, Suvi Teräsniska ja Eppu Normaali

Erika läväytti puoliltaöin sellaisen shown, että tangokansa viihtyi. Seassa oli sekä vanhempaa tangoilla kävijää että nuorempaa fania, jotka heiluivat Kikka-kakkosen hittien tahdissa viileähkössä suviyössä. Yleisön vastaanotto ei ollut viileä, kaikkea muuta, mutta ei toki täysin hurmioitunutkaan.

Erika Vikman
Erika Vikmanin lavaolemuksesta ei tulisi heti mieleen, että hänet on kruunattu tangokuningattareksi.

Mua jännitti palata Tangomarkkinoille tangokansan eteen nykyisellä artisti-imagollani, mutta kaikki pelot osoittautuivat turhiksi! Yleisö otti mut vastaan mitä lämpöisemmin ja tunnelma oli upea! Erika kommentoi keikan jälkeen Instagramissa.

Erika oli Seinäjoella hankalassa raossa. Tangoyleisö on yleensä hyvin perinnetietoista ja genrerajojen yli tehtävät loikkaukset koetaan tietyllä tavalla jopa loukkaavina. Siksi oli rohkeaa ja hienoa, että Erika tuli omana itsenään tangolavalle ja veti täyden shown.

Tänäkin vuonna kansaa on Tangomarkkinoilla puhuttanut se, että tangofinalistit esittävät myös poppi-iskelmistä tehtyjä tangoversioita. Osa tykkää, osa ei. Lauantain superfinaalissa Keijo Hietikko, Lauri Ketonen, Heta Halonen ja Hanna Hirvonen laulavat kaksi tangoa sekä yhden puhtaan nykyhitin. 

Erika Vikman yllätti Seinäjoella, yleisökato vaivasi tangokarsintaa – taksikuski-Hanna ja teurastaja-Keijo lauloivat finaaliin

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Erika on kertonut haluavansa olla naispoppari, joka ottaa vaikutteita menneestä, leikittelee, provosoi ja kantaa ylpeästi feminiinisyyttä. Hän ei pitänyt tangomuotista eikä siitä, että tangoajan taustajoukot halusivat "hioa hänen kulmiaan". Erika on kertonut ärsyyteensä tästä ja halunnensa näyttää olevansa jotain muuta kuin säyseä tangokuningatar.

Ensimmäistä esimakua muuttuneesta Erikasta nähtiin 2020 Uuden musiikin kilpailussa, kun tangokuningattaren kukkamekko oli vaihtunut lateksiasuun ja hempeä romantiikka estottomaan erotiikkaan. Cicciolina–kappaleesta tuli välitön hitti ja uudestisyntyneen Erikan läpimurto.

Erika Vikman
Erikan keikka keräsi silmämääräisesti eniten yleisöä.

Kun Erika yllätti torstain finaalin karsinnassa ja tulkitsi Syntisten pöytä -jättihitistään tehdyn tangoversion, yleisö ei palkinnut tyylikästä esitystä ylenpalttisilla aplodeilla, saati hurraa-huudoilla. Tosin Seinäjoki Areena oli puoliksi tyhjä, joten tunnelma ei siksikään päässyt kohoamaan huippuunsa.

Erikalla oli esityksensä alussa ongelmia. Kun hän asteli lavalla suorassa tv-lähetyksessä ja Sami Pitkämön orkesteri alkoi soittaa, Erika oli tovin hiljaa ja huikkasi sitten, ettei kuule korvanapistaan ollenkaan orkesteria.

– Anteeksi häiriö, tähtiartisti pyysi yleisöltä anteeksi mikrofoniin.

Erika Vikman
Tekniikka petti Erikan Seinäjoen tangomarkkinoilla.

Erika asetteli iltapukunsa selkämykseen kiinnitettyä korvamonitorin johtoa nolon hetken verran, jolloin koko yleisö odotti, mitä seuraavaksi tapahtuu. Juontaja Susanna Lainekin oli jo kiiruhtamassa lavalle apuun, kunnes ongelma korjaantui.

– Mulla oli johto irti, Erika kertoi jälkeenpäin.

Erika Vikman
Erika sai lopulta mikrofoninsa toimimaan.