fbq
Kotimaa
05.11.2021 20:36
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
Kirsti Paakkanen
Kirsti Paakkanen pelasti Marimekon - näin yhtiö muistaa edesmennyttä yritysjohtajaa
Kotimaa
05.11.2021 20:36
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Kirsti Paakkasen kuolemasta uutisoitiin tänään perjantaina (5.11.). Kirsti oli kuollessaan 92-vuotias.

Kirsti osti Marimekon vuonna 1991 ja nosti yrityksen talouden nousukiitoon. Luova bisnesnainen palautti sivuraiteille päätyneen Marimekon juurilleen. Kirstin ansiosta Armi Ratian luomat painetut kankaat tekivät paluun ja "marikuoseista" tuli suosittuja.

Kirsti Paakkanen
Kirsti pukeutui itse mustaan, mutta hänen johtamansa Marimekon kuosit tarjoilivat väriä elämään.

Marimekko listautui pörssiin vuonna 1999. Kirsti myi Marimekon osakkeensa vuonna 2008 ja jäi eläkkeelle. Nykyhinnassa mitattuna Kirsti tienasi osakkeistaan yli 50 miljoonaa euroa.

Lue myös: Kuka perii miljonääri Kirsti Paakkasen? Lapseton yritysjohtaja jätti muhkean perinnön - teki testamentin

Marimekon Facebook-sivulla on julkaistu Kirstin elämäntyötä kunnioittava kirjoitus ja kaunis kuva Kirstistä.

"Tänään muistamme aivan poikkeuksellista ihmistä ja rakasta ystäväämme, Marimekon pelastanutta Kirsti Paakkasta.  
Kirstin vaikutus Marimekon tarinaan on valtava. Vahvalla visiollaan ja periksiantamattomuudellaan hän puhalsi uutta elämää väreihin ja kuvioihin."
 
"Marimekon tulevaisuus osana Amer-yhtymää näytti 1980-luvun lopulla synkältä, kun sen taloudellinen tilanne heikkeni nopeasti ja yleinen mielikuva Marimekko-brändistä hämärtyi. Ranskaan vetäytyneen Kirstin omistama Workidea Oy osti Marimekon Amerilta syyskuussa 1991, ja siitä alkoi uusi, vahvan ja kannattavan kasvun aika. Kirsti toimi Marimekon toimitusjohtajana 31.1.2008 asti."

"Kirsti onnistui valloittamaan yleisönsä aina ja kaikkialla. Hän kulki aina rohkeasti omaa polkuaan elämässään. Kirstin kiehtovia piirteitä oli omintakeinen yhdistelmä kansanomaisuutta ja glamouria. Hän pukeutui lähes poikkeuksetta mustaan, mutta hänen persoonassaan ja toimissaan Marimekossa olikin sitten väriä yllin kyllin."

"Kirsti uskoi, että sydän sytyttää sydämet ja muistutti, että aina on vastassa toinen ihminen tunteineen. Kirsti ja häneltä saamamme opit elävät vahvasti meidän marimekkolaisten sydämissä. Hänen esimerkkinsä inspiroimina jatkamme yhdessä Marimekon ilmiön vaalimista."

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »