fbq
Kotimaa
08.10.2021 06:02
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto
Renny ja Tarja
Kirjaväite: Näin tylysti päättyi Renny Harlinin ja Tarja Smuran suhde - hemmotteli Tarjaa Rodeo Driven luksusputiikeissa, sitten rakastuikin Hollywood-tähteen
Kotimaa
08.10.2021 06:02
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto

Renny Harlinin, 62, ja Miss Suomena tutuksi tulleen Tarja Smuran rakkaussuhde nousi otsikoihin vuonna 1993.

Renny kertoo tuoreessa elämäkerrassaan Renny Harlin - Ainutlaatuinen elämäni (Tammi) nähneensä lehdissä kuvia vuoden 1993 Miss Suomi -finalisteista. Hollywood-ohjaaja iski heti silmänsä Tarja Smuraan.

- Löin Markuksen kanssa 10 000 markkaa vetoa, että Tarja Smura voittaa. Pyysin Markusta selvittämään, missä hotellissa missit asuvat. Lähetin Tarjalle kimpun ruusuja, pullon samppanjaa ja pienen tervehdyksen. Korttiin laitoin vitsillä allekirjoitukseksi tekstin ”terveisin Cliff Hanger”.

- Halusin tutustua luonnonkauniiseen naiseen.

Lue myös: Kirjapaljastus: Renny Harlinilla oli tulinen salasuhde Salma Hayekin kanssa - hurjassa naisruletissa julkkiskaunottaria Katariina Sourista Playboyn keskiaukeamatyttöön

 

Salatapaaminen kabinetissa

Tarjan voittaessa kisat Renny järjesti ensimmäiset treffit Helsinkiin.

- Suomalainen julkisuus oli jo leiponut minusta naistenmiehen, joten kaikki piti tehdä visusti salassa. Sain varattua kabinetin Tehtaankadulta ravintola Šašlikista, jossa söimme kahdestaan kaviaaria ja muita herkkuja. Siitä illasta kabinetin suljettujen ovien takana meidän suhteemme lähti tulisesti liikkeelle.

Tarja Smura ja Renny Harlin olivat yksi 90-luvun kohutuimmista suomalaisista julkkispareista.
Tarja Smura ja Renny Harlin olivat yksi 90-luvun kohutuimmista suomalaisista julkkispareista.

 

Seuraavaksi Renny osti Tarjalle lentoliput Los Angelesiin. Losissa Renny hemmotteli Tarjaa ylenmäärin.

- Tarjaa ei tarvinnut paljon houkutella, sillä hän oli haaveillut tapaamisestani katsottuaan tv-ohjelman kilpailua, jossa oli palkintona matka syntymäpäivilleni Losiin.

- Menimme Rodeo Drivella putiikista toiseen, ja luottokortti lauloi: ostin hänelle kellon, Azzedine Alaian mekon, aurinkolasit ja kaikkea. Tarja taisi kokea olevansa kuin päähenkilö Pretty Woman -elokuvassa. Olin yhdessä Miss Suomen kanssa.

- Shoppailu Beverly Hillsin kaupoissa oli yksi tapa hurmata Tarja. Olen aina halunnut hurmata naiset, joihin olen ihastunut ja rakastunut. Olen halunnut tehdä naiseni päivistä seikkailun, joka alkaa aamusta ja jatkuu pitkälle yöhön. Haluan yllättää, hemmotella ja naurattaa. Haluan, että elämä on mielenkiintoista eikä tylsää. Haluan, että nainen on älykäs ja kaunis.

- Nainen on ihanimmillaan hymyillessään aamulla vuoteessa vierelläni. Teennäisyys on ollut myrkkyä.

Lue myös: Antti Jokisen ja Renny Harlinin liki 20 vuoden välirikko paljastuu uutuuskirjassa: Renny elätti Anttia kotonaan vuoden - sitten tulivat törkeät oharit

 

Tarja vaihtui Geenaan

Lopulta Renny hylkäsi Smuran, kun hän tapasi Geena Davisin bisnesneuvotteluissa.

- Vaihdoimme hississä puhelinnumerot. En saanut Geenaa mielestäni. Lopetin suhteeni Tarja Smuran kanssa.

Lopulta Geena Davis ja Renny menivät naimisiin vuonna 1993. Liitto päättyi virallisesti 1998, mutta suhde oli loppunut jo ennen sitä. Kirjasta saa vaikutelman, että Geena on ollut yksi Rennyn elämän suurimmista rakkauksista.

Kursivoidut kohdasta suoria lainauksia Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamasta kirjasta Renny Harlin - Ainutlaatuinen elämäni.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »