fbqKimmo Vehviläinen ajautui rajuun sanasotaan somevaikuttajan kanssa – rikkoi hiljaisuuden Aki Mannisen kohusta: ”Ei Akilla ole valtaa mihinkään – Akin elämässä naisilla on kaikki valta!” | Seiska
Kimmo Vehviläinen

Kimmo Vehviläinen ajautui rajuun sanasotaan somevaikuttajan kanssa – rikkoi hiljaisuuden Aki Mannisen kohusta: ”Ei Akilla ole valtaa mihinkään – Akin elämässä naisilla on kaikki valta!”

Kotimaa | 17.03.2021 11:58

Kimmo Vehviläinen ajautui sanasotaan somevaikuttajan kanssa.

Kimmo Vehviläisen Instagram-tilillä alkoi kiivas keskustelu lauantaina näytetyn Selviytyjät Extran jälkeen. Kommentoijat olivat närkästyneet siitä, kun Kimmo oli naureskellut ohjelmassa Aki Mannisen kommenteille, jotka on tulkittu sovinistisiksi.

Lue myös: Kimmo Vehviläinen armottoman ryöpytyksen kohteena – Aki Mannisen kommenteille naureskelu liikaa: ”Näyttäydyt naisvihaa peesaavana tyhjännaurajana!”

Kroonisesti ärhäkkä -podcastia vetävä somevaikuttaja Mona Bling kritisoi kommenttikentässä Kimmoa siitä, ettei hän ole ottanut kohuun kantaa.

- Kimmo hei me edelleen odotetaan, että sä käyttäisit sun vaikutusvaltaa julkisuudessa olevana cis-miehenä siihen, että sä sanoisit nyt ihan suoraan, että naisviha ei ole okei. Tämän pitäisi olla ihan yksinkertainen asia, Mona kirjoitti.

Kimmo päätti rikkoa hiljaisuuden ja kertoa oman näkemyksensä tapahtuneeseen.

- Luulisi olevan itsestäänselvyys, etten tietenkään hyväksy sovinismia missään muodossa. Enkä mä naureskellut Akin jutuille, yritin vaan saada tv-ohjelman tehtyä ja olin kiusaantunut. Mutta, tästä nykyajan someraivo-ilmiöstä tulee mieleen se, kun 500 vuotta sitten kokoonnuttiin torille katsomaan ja kannustamaan, kun joku rikollinen mestattiin. Ei ole ihmiskunta paljon kehittynyt niistä ajoista, Kimmo kirjoitti.

Lue myös: Aki Manniselta raju ulostulo Selviytyjät Suomi -pudotuksensa jälkeen: ”Onko niin, etten antanut tarpeeksi huomiota leirin naisille?!”

- Tehdään positiivinen loppu: mä uskon vakaasti, että miesten ja naisten epäkunnioittava puhe toisiaan kohtaan on katoavaa kansanperinnettä. 50 vuodessa on tapahtunut hurja muutos hyvään suuntaan. Tekemistä on vielä paljon toki, mutta suunta on tosi hyvä, hän jatkoi.

Seiskan Heimoneuvostossa Akin puheet herättivät voimakasta keskustelua:

Mona jatkoi keskustelua kommentoimalla, että Kimmon pitää puuttua moisiin puheisiin välittömästi tilanteen aikana.

- Se oli nauhoitus ja idea oli jatkaa haastattelua hyvässä hengessä. Ohjaaja sitten päättää mitä otetaan ohjelmaan ja mitä ei, Kimmo vastasi.

- Television ja median vastuu on purkaa myrkyllisiä valtarakenteita. Jos niitä ei pureta, niitä pidetään yllä, Mona totesi.

- Ymmärrän ja olen samaa mieltä median vastuusta. Mutta siinä olen eri mieltä, että Aki Manninen olisi osa mitään valtarakennetta. Ritahan heilläkin kotona määrää kaiken. Ei Akilla ole mitään valtaa mihinkään. Selviytyjissäkin naiset junailivat hänet ulos. Akin elämässä naisilla on kaikki valta, Kimmo heitti.

Lue myös: Syytetään naisvihaajaksi! Selviytyjistä pudonnut Aki Manninen herätti kommenteillaan somemyrskyn – Rita-vaimo puolustaa puolisoaan: ”Tämä mies on lempein ja ajattelevin”

- Aki ja kaikki miehet ovat osa patriarkaattia ja Akin naisvihaisilla ulostuloilla on todellakin väliä, Mona kirjoitti.

Tässä vaiheessa Kimmo alkoi luovuttaa keskustelun suhteen.

- Okei, mä nostan kädet pystyyn. En mä saa rakennettua mitään siltaa meidän välille. Mä olen osa patriarkaattia ja täten mitä ilmeisimmin vihollisesi. Toivon silti kaikkea hyvää sulle, hän totesi.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Seiskan arkisto, Instagram

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!