arttu harkki

Juontaja Arttu Harkin suuri suru – rakas perheenjäsen Nemo menehtyi: ”Ei ollut enää elämää”

Kotimaa | 18.05.2021 20:01

Radiotoimittajana ja televisio-ohjelmien juontajan tunnetuksi tullut Arttu Harkki, 56, menetti läheisen lemmikkinsä Nemon tänään tiistaina 18. touokokuuta. 

Pitkän iän elänyt portugalin vesikoira jaksoi sinnitellä 14-vuotiiaksi asti, vaikka rotu tavallisesti elää hieman yli 10 vuotta. Perheenjäsentä surevan juontajan mukaan Nemo alkoi olla jo niin huonossa kunnossa ikänsä takia, että koira piti viedä lopettavaksi.

-  Ei ollut enää elämää. Ei se oikein tunnistanut tänään edes ketään. Alkoi olla tänään nii loppu, Arttu kertoi puhelimitse.

Lue myös: Onnettomuus piinaa yhä! Arttu Harkki joutui luopumaan rakkaasta harrastuksesta 

Lemmikki oli iästään huolimatta hyvin jaksanut eteenpäin viimeisillä vuosillaan, vaikka kunto Nemolla alkoi selvästi loppua. Arttu kehui edesmennyttä koiransa yliluonnolliseksi, sillä hänestä Nemo oli superkoira.

- Se oli järjettömän tottelevainen ja fiksu eläin. Se herätti kummastusta Lappia myöten, kun se oli mun kanssa vaeltamassa. Poromiehet sanoivat, että he ottavat tuommoisen koiran kanssa.

Erityistä ihastusta lapinmiehissä oli herättänyt Nemon nopea reagointi Artun käsimerkkeihin.

-  Me tehtiin aika paljon yhdessä asioita, niin se osasi kaiken. Työkoirarotu niin se tykkää tehdä, niin sen kanssa tehtiin aina kaikkea, ja se totteli käsimerkeistä. Poromiehet ajattelivat, että ne hankkii porokoiraksi tommoisen samanlaisen. Mä sanoin, että ei kannata, tämä ei kestä pakkasta, hän muisteli lämmöllä. 


Paljon muistoja

Nemo oli niin pitkään Artun elämässä mukana, että muistoja oli kertynyt mahdottoman paljon. Juontajan mieleen nousivat kuitenkin heidän jokapäiväisestä arjestaan hauskoja tarinoita. 

- Se ei juurikaan tehnyt mitään pahaa. Vaikka mä lähin töihin, niin pystyin jättämään pitsan pöydälle. Sohvapöydälle tuohon lattiatasolle, niin se ei syönyt, kun se tiesi, ettei saa syödä. Se oli ihan jäätävän hyvä koira. 

Lue myös: Sokkikuvat! Näin pahasti juontaja Arttu Harkki loukkasi polvensa – vakuutus ei korvaa!

Artun mukaan Nemo oppi asioita todella nopeasti, mikä kuvasti sen ihailtavaa älykkyyttä. 

- Oppi ihan muutamalla opetuskerralla asioita. Muun muassa laittamaan valot päälle ja pois. Se herätti ihmisissä aina ihmetystä, kun mä sanoin sille: laita valot päälle. Niin se meni, ja räppäsi valot päälle. 

Eniten hän jää ikävöimään Nemossa yhdessä oloa. Esimerkiksi hän kertoi, kuinka innoissaan koira tuli aina vastaan, kun hän saapui kotiin.  

- Vaikka alkoi olla vanhakin, eikä meinannut päästä ylös lattialta, niin tuli silti. 

Lue myös: Hengenlähtö lähellä! Suosikkijuontaja Arttu Harkki sai keuhkoveritulpan vakavan onnettomuuden jälkeen – ”Lääkäri ei voinut luvata minun jäävän henkiin!”

Radiotoimittajan mukaan lemmikin kanssa kasvaa hyvin voimakas yhteys, mikä tekee erkaantumisesta hyvin vaikeaa, vaikka järki sanoisi muuta. 

- Milloin pitää laittaa kirmaamaan tuonne koirien taivaaseen. Se raja aina niin vaikea vetää. Jokainen koiran omistaja tietää sen tilanteen. Se ei ole helppoa. Pitää järki tavallaan mukana siinä hommassa, kun on niin voimakas tunneside. 

Artun mielestä silloin koirakin jo kärsii, kun se ei enää pysty käymään ulkona. Hänestä koiriakin alkaa hävettämään, jos niille aletaan pitämään vaippoja vanhuuden takia. 

- Se nyt pääsi koirien taivaaseen, ja kaikki on hyvin varmaan sillä. 

arttu harkki
Arttu teloi jalkansa MP-messuilla vuonna 2016, minkä takia monet suosikkiharrastukset ovat jääneet menneisyyteen.
Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Pasi Murto, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!