Arttu Harkki

Onnettomuus piinaa yhä! Arttu Harkki joutui luopumaan rakkaasta harrastuksesta

Kotimaa | 14.05.2021 15:01

Moottoriurheilua intohimoisesti harrastava juontaja Arttu Harkki, 56, aloitti mopoilun jo pikkupoikana.

Juontajakonkari nauttii moottoriurheilun lisäksi paljon muistakin liikuntalajeista. Vuonna 2016 MP-messuilla jalkansa kohtalokkaasti telonut Arttu ei ole kuluneista vuosista huolimatta päässyt rakastamiensa harrastusten pariin.

– Sen onnettomuuden jälkeen en ole käynyt kertaakaan esimerkiksi lumilautailemassa. Kun jalasta häviää lihakset kokonaan leikkauksien jälkiseurauksena, on hirveä urakka rakentaa ne takaisin.

Golf on Artulle rakas laji. Raskaaksi sen tekevät pelien pitkä kesto sekä kuntosalilta tuttuun tempausliikkeeseen verrattavissa olevat lyönnit.
Golf on Artulle rakas laji. Raskaaksi sen tekevät pelien pitkä kesto sekä kuntosalilta tuttuun tempausliikkeeseen verrattavissa olevat lyönnit.

Lue myös: Sokkikuvat! Näin pahasti juontaja Arttu Harkki loukkasi polvensa – vakuutus ei korvaa!

Salibandy on yksi lajeista, jonka ääreltä Artun löytää onnettomuudesta huolimatta edelleen. Ystävänsä Kurre Westerlundin takapihalle rakennetulla kentällä Arttu osallistuu peleihin aktiivisesti, mutta huomaa usein juuri niiden yhteydessä jalkaleikkauksen tuomat haitat.

– Kovasta juoksusta jarruttaessa huomaan, että vasemman jalan askel on vähän töksähtävämpi, sillä jalassa ei ole vieläkään voimaa samalla tavalla kuin ennen.

Lue myös: Hengenlähtö lähellä! Suosikkijuontaja Arttu Harkki sai keuhkoveritulpan vakavan onnettomuuden jälkeen – ”Lääkäri ei voinut luvata minun jäävän henkiin!”

Yksi ylitse muiden

Jos Artun täytyisi valita itselleen vain yksi laji, mitä hän saisi harrastaa loppuelämänsä, päätös olisi helppo.

– Golf. Ei ole puhettakaan muusta. Sitä pystyy harrastamaan siihen asti, kun henki pihisee. Golf on vaikeaa ja toisin kuin ihmiset luulevat, myös älyttömän tehokasta liikuntaa.

Teksti:Elina Niemi
Kuvat:Seiskan arkisto ja Artun albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!