fbqJoutuuko lihaskimppu linnaan? Kohujulkkis Lauri Taats katuvana kokaiinikäräjillä: ”Ei kannata tehdä jekkua, jos ei kestä kakkua” | Seiska
Kotimaa
24.09.2021 12:49
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Olli Suominen, Atte Kajova
Lauri Taats
Joutuuko lihaskimppu linnaan? Kohujulkkis Lauri Taats katuvana kokaiinikäräjillä: ”Ei kannata tehdä jekkua, jos ei kestä kakkua”
Kotimaa
24.09.2021 12:49
Teksti: Olli Suominen|Kuvat: Olli Suominen, Atte Kajova

Eilen torstaina (23.9.) Helsingin käräjäoikeudessa istuttiin huumekäräjiä. Syytetyn penkillä nähtiin lihaskimppu, Maria Veitola show´sta tuttu yrittäjä Lauri Taats, 35, jota epäiltiin törkeästä huumausainerikoksesta. Syytelauselman mukaan Taatsin epäillään myyneen kokaiinia. Taats on ollut vuosia tuttu naama Helsingin pintaliitoporukoissa. Hyvissä ajoin paikalle tullut, katuvan oloinen mies puheli hiljaa avustajansa kanssa ennen käräjäoikeuden istunnon alkua.

– Ei kannata tehdä jekkua, jos ei kestä kakkua. Otetaan vastaan mitä tulee ja kannetaan se, mies runoili Seiskan toimittajalle.

Lue myös: Pitkä vankeus uhkaa! Huumekaupoista epäilty Lauri Taats: Iso sokki perheelleni! 

Viikkojen tutkintavankeus

Virolaissyntyinen Taats oli asiasta vangittuna viime vuoden puolella viikkoja.

– Tutkintavankeus oli minulle opettava kokemus. Suomen poliisi ja oikeusjärjestelmä kohteli minua hyvin niin tutkintavankeuden kuin muutenkin, mutta en silti soisi sitä kenellekään, Lauri kiteytti.

Lue myös: Kokaiinia päivittäin! Lauri Taats myöntää huumeongelmansa – avoin tilitys Seiskassa!

Lauri Taats
Lauri Taats käräjillä syyskuussa 2021.

Tuomio parin viikon sisään

Käräjäoikeuden istunnon alkajaiseksi tuomari ilmoitti paikalla olevalle medialle sallivansa kuvauksen vain jokusen minuutin istunnon aluksi, mikäli se sopisi syytetyille. Taats hyväksyi kuvauksen, mutta toinen syytetyistä kieltäytyi. Kuvaamisen jälkeen media ohjattiin ulkopuolelle. Käräjäsalista poistuessaan Taats oli enempi juttutuulella.

– Otan tapahtuneen opetuksena, ja laitoin sen myötä asiat elämässäni tärkeysjärjestykseen. Minulta lähti aiemmin mopo niin sanotusti käsistä, ja tämä oli minulle hyvä stoppi juuri oikeaan aikaan. Nyt odotetaan tuomio, ja sitten jatketaan eteenpäin elämässä, Taats kommentoi.

Käräjäoikeus antaa asiassa tuomion parin viikon sisään. Mikäli Taats tuomitaan, häntä odottaa vankeusrangaistus. Törkeästä huumausainerikoksesta rangaistus vaihtelee vuoden ja kymmenen välillä sen törkeyden mukaan. Haastehakemuksesta selviää, että syyttäjä hakee Taatsille ehdollista vankeusrangaistusta, jonka minimiaika on vuosi ja neljä kuukautta.

Lauri Taats
Lauri Taats tammikuussa 2018.

Lue myös: Epäillään kokaiinikaupoista! kohujulkkis Lauri Taats jo viikkoja tutkintavankeudessa!