fbq
Kotimaa
07.12.2021 22:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova
jannika b
Jannika B:n kotia koristavat erikoiset lapsuuden jouluvalot - elvytti ikivanhan perinteen
Kotimaa
07.12.2021 22:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova

Wirtasen muusikkoperheen kodin yhtä ikkunaa koristavat usko, toivo ja rakkaus -jouluvalot. Jannika B on jakanut Instagramissaan kuvan, jossa hän poseeraa tunnelmallisten jouluvalojensa kanssa. Jannikan ikkunassa roikkuvat punasävyiset symbolit.

- Extempore selfie kun eilen Mollin päiväunien aikaan siirsin pianon työhuoneeseeni. Itkuhälytin paidan sisällä ja pipo päässä valmiina hakemaan vauva autotallista sisälle. Ikkunassa loistavat lapsuuteni jouluvalot - Usko, Toivo, Rakkaus, Jannika kirjoittaa.

Lue myös: Jannika B ja Toni Wirtanen: Vauva syntyi!

Kyseinen jouluvalosarja on kotimaista tuotantoa. Valosarjat valmistetaan pienessä pietarsaarelaisverstaassa. Usko, toivo, rakkaus -valosarjoja on tehty pajalla vuodesta 1978 alkaen, Pietarsaaren Sanomat uutisoi. 

Uskon, toivon ja rakkauden symbolit ovat olleet kuvituksina suosittuja jo 1600-luvulta lähtien. Perinteen alkuperää ei tiedetä, mutta Pietarsaarella on pitkät merenkulun perinteet ja symbolit voi löytää esimerkiksi veistettyinä tai maalattuina merimiesten arkuista. Kyseiset symbolit ovat myös koristaneet Pietarsaaren Isokatua valaistuina 1900-luvun alusta lähtien.

Jannika B on viettänyt lapsuutensa Kokkolassa, josta on vain tunnin ajomatka Pietarsaareen.

Juontaja Heikki Paasonen on kommentoinut Jannikan valosarjakuvaa.

- Samat valot oli Pietarsaaren mummolan ikkunassa, Heikki kirjoittaa.

Moni muukin kommentoija myöntää, että samat jouluvalot ovat tärkeä osa monen joulukodin koristusta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »