fbq
Arman Alizad

IS: Arman Alizadia epäillään rikoksesta ”väärä isä” -tapaukseen liittyen – Alizad Seiskalle: ”Perusarvoihini kuuluu…”

Ilta-Sanomat uutisoi tänään (17.11.), että tv-persoona Arman Alizadia, Aleksi Valavuorta ja ”erästä radiotoimittajaa” epäillään yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä. 

Epäiltynä on myös ”Ristoksi” julkisuudessa kutsuttu mies, joka on kertonut tarinaansa elatusmaksukiistaan liittyen laajasti mediassa.

”Risto” on kertonut esimerkiksi iltapäivälehdille joutuneensa maksamaan elatusapua lapselle, jonka biologinen isä hän ei ole.

Arman Alizad puuttuu tavallisten suomalaisten kokemiin vääryyksiin: "Vaikka olisi menty lainmukaisesti, se ei aina tarkoita, että oikeus olisi tapahtunut"

Seiska tavoitti Arman Alizadin kommentoimaan häneen kohdistunutta poliisitutkintaa.

– Olemme tehneet vuosia julkisuudesta olleesta ”väärä isä” -tapauksesta Nelosen Pohjantähden alla -sarjaan dokumentaation. Se on faktaa. Ohjelma on edelleen nähtävissä Ruutu-palvelussa, Alizad toteaa.

Kukas se siellä? Romutransu Markus Kuotesaho yllättää Arman Alizadin uudessa sarjassa: ”Hän on todellinen shamaani”

Alizadin ohjelmassa "Risto" ei esiinny omalla nimellään ja hänen kasvonsa on peitetty.

– Olemme tuotannoissamme hyvin tarkkoja siitä, että kunnioitamme ihmisten yksityisyyttä. Käsittelen rankkoja aiheita, mikä vaatii erityistä huolellisuutta tuotantotiimiltämme. Sen vuoksi ohjelmassa "Riston" nimi on muutettu ja kasvot peitetty, Alizad sanoo Seiskalle.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Alizadin rikosepäily liittyisi siihen, että hän on jakanut twiitin, josta paljastuu ”Riston” oikea nimi.

Tv-tuottajan myöntää, että hän on käynyt ohjelman tiimoilta poliisiasemalla.  Alizad kertoo Seiskalle poistaneensa twiitin sittemmin.

– Minua on kuultu tähän asiaan liittyen. En tiedä tarkkaan missä kohtaan tutkinta on menossa, joten en voi kommentoida asiaa tarkemmin.

”Taitaisi olla laitonta!” Arman Alizad tarttuu ohjelmassaan todelliseen tabuun – video!

Ilta-Sanomat kertoo, että rikosepäily olisi siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Alizad haluaa antaa poliisille ja syyttäjälle työrauhan.

– Perusarvoihin ja työtapoihin kuuluu, että kunnioitan viranomaisten työtä. Niin olen toiminut aina. He tietävät varmasti, mitä tekevät, Alizad toteaa Seiskalle.

Ilta-Sanomien mukaan Valavuoren ja jutussa mainitun radiotoimittajan osalta kyse on siitä, että "Risto" on esiintynyt heidän ohjelmissaan omalla nimellään.

Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen on asianomistajarikos eli tutkinta aloitetaan vain asiaa koskevan henkilön vaatimuksesta - sikäli, kun poliisi katsoo, että asiassa on syytä epäillä rikosta.

Rikoslaji tarkoittaa käytännössä sitä, että asianomistajasta levitetään julkisuudessa tietoa, joka on omiaan aiheuttamaan hänelle vahinkoa tai kärsimystä. 

Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen eroaa kunnianloukkauksesta siten, että tiedot ovat sinällään oikeellisia, kun taas kunnianloukkauksessa on kyse paikkaansapitämättömistä tiedoista.

Yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä voi seurata sakkorangaistus tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

Seiska korostaa, että tapauksessa on kyse vasta rikosepäilyistä, eikä asiasta ole nostettu syytteitä.