fbq
Mika ”Immu” Ilmén avautuu jengitaustastaan.

Huumetuomion kärsinyt ex-vapaaottelija Mika Ilmén avautuu menneisyydestään: Olin prätkäjengin asekersantti!

Suuri yleisö muistaa entisen vapaaottelija Mika ”Immu” Ilménin, 47, parhaiten Jim-kanavalla vuonna 2010 pyörineestä Sali-ohjelmasta. Pari vuotta ohjelman jälkeen Immu vangittiin törkeästä huumausainerikoksesta epäiltynä.

– Olin jo ohjelman kuvausten aikaan Cannonball MC:n kunniajäsen, mutta se salattiin katsojilta. Kun jouduin tutkintavankeuteen, olin hierarkiassa jo kakkosmies eli asekersantti, Immu paljastaa.

Vapaaottelulegenda Mika ”Immu” Ilmén virui vuosia vankilassa: Sain tuomion väärin perustein!

Seitsemän kuukauden tutkintavankeuden jälkeen käräjäoikeus totesi Immun syyttömäksi.

– Vapaaksi päästyäni menin kerholle selvittämään asioita. Tilanne kärjistyi, ja vetelin korville kaikkia kerhoveljiäni, joita siinä nyt sattui olemaan. Maiskuttelin tapahtunutta pari päivää ja tuumasin, että eiköhän tämä jengielämä ollut nyt tässä.

Immun eroamista jengistä käsiteltiin erillisessä kokouksessa.

– Siinä oli 25 jengiläistä vastaan minä. Minun olisi pitänyt pyydellä anteeksi, kun olin kurittanut jengiveljiäni. Sopiminen noissa piireissä ei tapahdu niin, että halataan ja ollaan kavereita, vaan raha vaihtaa aina omistajaa.

Ex-Cannonball paljastaa gangsterislangin: tätä tarkoittaa "siepit"!

Tutkintavankeuden aikana syntyi epäily, että Immu oli mukana kilpailevan jengin pomon Keijo "Keke" Vilhusen murhahankkeessa. Vuonna 2012 henkirikoksen valmistelua ei kuitenkaan ollut vielä kriminalisoitu.

United Brotherhood -jengiä tuolloin johtanut Vilhunen on sittemmin tuomittu Jari Aarnion rikoskumppanina.

Vilhunen oli saanut tietää murhahankkeesta, ja ilmassa leijuivat jengisodan ainekset. Jengiläiset vaativat, että Immu olisi sopinut välinsä Vilhusen kanssa.

Poliisi auttaa irti rikollisuudesta – yhdestä jengiläisestä yhteiskunnalle jopa kolmen miljoonan euron kustannukset!

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– En olisi mitenkään voinut suostua siihen. Sanoin kiitos, mutta ei kiitos. Luovutin jengitunnukset ja poistuin paikalta. Se oli sitten siinä, eikä mitään mussutuksia kuulunut perästä.

– Silloin ajat olivat toiset, eikä Vilhusen vielä tiedetty olevan poliisien ykkösvinkkimies. Kilpaileva jengi murjotti minulle aika paljon.

Syyttäjä valitti Immun huumejutusta hoviin. 11 kuukauden jälkeen annettiin tuomio. Immu istui kymmenen vuoden tuomiostaan ensikertalaisena viisi.