fbq
Tommi Tuominen teki ravintolahistoriaa.

Huippukokki Tommi Tuominen tekee suomalaista ravintolahistoriaa: loi harvinaisen Michelin-ravintolan, joka teki 100 000 euroa voittoa – ”Ei ole varaa tehdä tätä tappiolla!”

Vuoden merkittävin ravintola-alan tapahtuma järjestettiin jälleen toissa viikolla, kun Michelin-tähdet jaettiin Tanskassa. Juhlassa suomalaiset pääsivät tuulettamaan uutta tähteä, joka annettiin Palacelle ja Eero Vottoselle. Lisäksi tähtensä säilyttivät ravintolat Olo, Ask, Grön, Ora ja Demo.

Uutinen oli merkkipaalu Tommi Tuomisen, 41, johtamalle Demolle. Se on pitänyt hallussaan Michelin-tähteä jo 13 vuotta, pisimpään suomalaisessa ravintolahistoriassa.

Michelin-kokki Tommi Tuominen tekee 70-tuntista työviikkoa – ”En odota kompastuvani miljooniin!”

Kokkisodasta tuttu Tommi ei myönnä jännittäneensä uutta opasta.

Ravintola Demo perustettiin vuonna 2003. Toisin kuin monet Michelin-ravintolat, se on ulkoisilta puitteiltaan varsin vaatimaton, mutta tunnettu huipputason ruuasta ja palveluasenteesta.
Ravintola Demo perustettiin vuonna 2003. Toisin kuin monet Michelin-ravintolat, se on ulkoisilta puitteiltaan varsin vaatimaton, mutta tunnettu huipputason ruuasta ja palveluasenteesta.

– Vuosien kuluessa kauhunsekaiset tunteet ovat poistuneet. Ajattelen, että tähti on tulosta standardiemme noudattamisesta. Meillä ei ole pelättävää, jos pidämme oman tasomme, Tommi pohtii.

Mitä ihmettä?! Näin huippukokki Tommi Tuominen kasvattaa hyönteisiä ihmisravinnoksi!

Michelin-ravintoloilla on maine raskaasti tappiollisina bisneksinä.

Tommin ylpeydenaihe on se, että Demo tekee tulosta. Viime tilikaudella sen taustayhtiö teki yli miljoonan liikevaihdon ja karvaa vaille 100 000 euroa voittoa.

– Olemme pystyneet tähän ilman ison ketjun tukea. Meillä ei olisi varaa tehdä tätä tappiolla.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!