fbqHervoton hauis! Lääkäri Pippa Laukalla vakavaa sanottavaa ulkonäköpaineista: ”Ikä tuo väistämättömiä muutoksia” | Seiska
Kotimaa
18.04.2021 18:31
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Matti Matikainen, Instagram
Pippa Laukka. Kuva Matti Matikainen
Hervoton hauis! Lääkäri Pippa Laukalla vakavaa sanottavaa ulkonäköpaineista: ”Ikä tuo väistämättömiä muutoksia”
Kotimaa
18.04.2021 18:31
Teksti: Niki Miettinen|Kuvat: Matti Matikainen, Instagram

Julkkislääkäri ja Myyrä-ohjelman kisailija Pippa Laukka, 51, haluaa puhua häntä huolestuttavasta asiasta. Olet mitä syöt -ohjelmasta tunnettu lääkäriä on ihmetyttänyt, miksi eräästä tärkeästä ulkonäköön liittyvästä aiheesta ei puhuta avoimemmin julkisuudessa. 

Hän pyrkiikin avaamaan keskustelua omalla Instagram-päivityksellään, jossa hän poseeraa vähissä vaatteissa. 

- Olen viime aikoina miettinyt, että miksi ei puhuta enemmän meidän keski-ikäisten naisten ulkonäköpaineista? Paljon puhutaan nuorten naisten ulkonäköpaineista, ja se on erittäin hyvä asia, että siitä puhutaan. Kuitenkin on myös niin, että ei se naiseus lopu siihen, kun vanhennutaan, pariudutaan tai saadaan lapsia, Pippa kertoo. 

Lue myös: Pippa Laukalta yllättävä paljastus somessa: "Sitä tapahtuu kaupassa, kadulla tai naisten vessassa"

Lääkärillä on omasta mielestään matka omaan kehoon ja naiseuteen on vasta alkanut iän myötä. 

- Ikä tuo väistämättömiä muutoksia, eikä niiden hyväksyminen ole aina helppoa. Painovoima on fysikaalinen tosiasia, maa vetää puoleensa, kroppa tuntuu, hmmm, erilaiselta. Se ei välttämättä ole hyvä tai huono asia, mutta muutos on väistämätöntä ja pelottavaa.

Lue myös: Pippa Laukalta tunteikas päivitys julki - avautuu tärkeästä aiheesta: "Mietin pitkään, julkaisenko tätä kuvaa"

Hän huomauttaakin kokevansa itsekin ulkonäköpaineista, eikä julkisuudessa oleminen ole siihen helpottanut. 

- Minusta meidän pitäisi puhua enemmän siitä kuinka upea vanheneva nainen on. Itse katson ylöspäin monia naisia, jotka kantavat ylpeänä arpensa ja ikääntymisensä. Itse totuttelen pieniin ja vähän isompiinkin muutoksiin mitä kehossa tapahtuu. Totuttelu on välillä pinnallista kuten vaikkapa se, että en osta nakinkuorimekkoja kesäksi. Toisinaan totuttelu on sitä, että pohdin elämän rajallisuutta ja sitä, mitä kaikkea oma keho on käynyt läpi, ja mitä se vielä mahtaa kohdata. Ikääntymisestä ja kaikista muutoksista huolimatta olen hyvin kiitollinen, mihin kaikkeen kehoni vielä pystyy. Siitä nautin ja pidän kiinni ajatuksesta, että kukaan ei voi tulla sanomaan, mitä viisikymppinen voi ja saa tehdä tai miltä keski-ikäisen tulee näyttää, Pippa julistaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pippa Laukka (@pippalaukka)

Koronavuosi

Pippa on työskennellyt viimeisen vuoden aikana koronapäivystyksessä eri sairaaloissa. Maailmaa järisyttäneen pandemian kanssa taistelun vakavuus iski hänelle kuin salama kirkkaalta taivaalta, kun hänen ensimmäisessä vuorossaan sairaalaan tuotiin kolme koronaan menehtynyttä. 

Lue lisää: Rankka vuosi, mutta toivoa on! Julkkislääkäri Pippa Laukka aloitti vuosi sitten työt koronapäivystyksessä - "Silloin ymmärsin, että myös meillä on tosi kyseessä" 

- Silloin ymmärsin, että myös meillä Suomessa on tosi kyseessä, Pippa kertoi. 

Hän avasi karuja kokemuksiaan viruskamppailun eturintamalta maaliskuun loppupuolella. Tuolloin hän oli tulevaisuudesta hyvin toiveikas. 

- Vaikka paljon on ollut oppimista ja kärsimistä koronan kanssa, silti enemmän on ollut toivoa. Toivoa paranemisesta, rokotteista ja uudesta normaalista.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pippa Laukka (@pippalaukka)