fbq
Kotimaa
21.03.2021 13:35
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Pasi Murto, Instagram
Pippa Laukka
Pippa Laukalta tunteikas päivitys julki - avautuu tärkeästä aiheesta: "Mietin pitkään, julkaisenko tätä kuvaa"
Kotimaa
21.03.2021 13:35
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Pasi Murto, Instagram

Myyrä-sarjassa kisaava julkkislääkäri Pippa Laukka, 51, julkaisi tänään sunnuntaina (21.2.) tunteikkaan päivityksen Instagram-tilillään. 

Pippa on julkaissut vanhan kuvan itsestään 90-luvulta. Hän kertoo, että iloisen hymyn takana piileskeli tuolloin vakavampi totuus. 

Mietin pitkään, julkaisenko tätä kuvaa. Ulospäin saatan olla kuin nukke, mutta näen siinä itseni ennen kaikkea hauraana ja sairaana. Kuva on sairaanhoitajakoulusta -90- luvun alkupuolelta. Jo silloin tajusin miten ristiriitaista on, että sairas sairaanhoitaja auttaa ja hoitaa sairaita potilaita, Pippa kirjoittaa. 

- Epävarmuutta peitin mallin töillä, jotta minusta nähtäisiin vain pinta eikä kukaan olisi kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka rikki olin sisältä.

Lue myös: Pippa Laukalta yllättävä paljastus somessa: "Sitä tapahtuu kaupassa, kadulla tai naisten vessassa"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pippa Laukka (@pippalaukka)

Pippa kertoo saaneensa äskettäin viestin vanhalta ystävältään.

Silloinen opiskelukaverini laittoi jokunen päivä sitten minulle liikuttavan viestin: ”Nii...jotenkin hauras, särkyvä. Nuoruus on joskus tosi vaikeeta, mutta ihanaa, että kaikki voi muuttua hyväksi. Sä olet siitä niin loistokas esimerkki. Ajattele, mitä ulkokuori voi peittää. Koskaan ei voi tietää. Ehkä näin vanhemmiten on oppunut paremmin lukemaan ihmisiä. Ei tuolloin nuorena osannut ajatella, että kaunis ja hymyilevä fiksu ihminen voisi olla onneton. Onneksi ehkä”.

Pippa on kuitenkin oppinut arvostamaan menneitä. Hän kertoo oppineensa vaikeuksista ja kasvaneensa entistäkin vahvemmaksi ihmiseksi.

Tapahtuneet eivät ole virheitä, vaan ovat johtaneet siihen kuka nyt olen. Nyt annan arvoa parikymppiselle minälleni, vaikka silloin en arvostanut itseäni ja kärsin itsetunto-ongelmista. Monista vaikeuksista huolimatta mä olen selvinnyt. Nuoruus on joskus tosi vaikeaa, mutta silti kaikki voi muuttua hyväksi.

Lue myös: Julkkislääkäri Pippa Laukka vetäytyy kodin hälinää pieneen työkämppäänsä: Ihanaa, kun ei ole taustamelua

Lopulta Pippa ilmaisee myös kiitollisuutensa siitä, että hän saa olla terve. 

Elämä on ihanaa. Olen terve ja se jos mikä on parasta. Ja vielä lopuksi mutta ei vähäisimpänä: elämälle kiitos, että kohdallani se sai anoreksiasta huolimatta jatkua, Pippa kirjotti julkaisuun. 

Lue myös: Tv-lääkäri Pippa Laukka poseeraa yllättäen alasti HS:ssä - paljastaa totuuden vartalostaan ja ulkonäöstään: "Moni epäilee, etteivät ne ole aidot"

Pippa sai runsaasti positiivista palautetta avautumisestaan. Monet Pipan seuraajista kiittivät hänen rohkeuttaan puhua niin henkilökohtaisesta aiheesta.

Myös missikeisarinna Sunneva Sjögrén, Näyttelijä Kiti Kokkonen sekä vapaaottelija Teemu Packalén ovat kommentoineet sydänemoijeilla julkaisuun.

"Syömishäiriö on kuin pahin vihamies ja rakkain ystävä"

Pippa on kertonut syömishäiriöstään myös Seiskalle.

- Pahimpina anoreksia-aikoinani olin sairaalahoidossa ja painoin saman verran kuin ala-asteella. Vain laihuuttani ja kehoni sairautta hoidettiin. Syömishäiriö on kuitenkin mielen sairaus, Pippa kertoi viime kesänä Seiskalle.

Lue lisää: Anoreksia oli viedä julkkislääkärin hengen! Pippa Laukka kärsi vuosikausia syömishäiriöstä – ”Asiaan liittyy suuri häpeä!”

Vaikka tilanne oli paha, Pippa ei ollut vielä valmis luopumaan sairaudestaan.

- Syömishäiriö on kuin pahin vihamies ja rakkain ystävä. Se on tuki ja turva, mutta toisaalta siitä haluaisi päästä eroon. Se on keino hallita niitä tunteita, joita muuten ei voi hallita.

Hän pääsi syömishäiriöstä eroon vasta tultuaan äidiksi noin 20 vuotta sitten.

Lue myös: Televisiosta tuttu lääkäri Pippa Laukka: Ulkonäön arvostelu tuntuu pahalta!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pippa Laukka (@pippalaukka)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »