Heli Palsanmäki avoimena pitkästä ja haastavasta prosessista

Helillä kului keittiössä monta päivää.
Heli Palsanmäki kertoo innostuneensa leivän leivontaan pitkän kaavan mukaan. Hän kertoo monta päivää kestäneestä projektistaan Instagramissa.
Eritoten taikinajuureen leiponeet tietävät, että leivän valmistukseen saa halutessaan upotettua vuorokausia, ja Heli pääsi todistamaan leipomisen hidasta totuutta. Hän kertoo nelipäiväisestä toimituksestaan kuvasarjan ohessa.
Juuresta leiväksi
Kuvissa Heli esittelee ensin juurta, sitten kohonnutta taikinaa, sitten jo uuniin ehtineitä leipiään ja viimein kahta valmista, uunituoretta tuotostaan.
– Ensin heräteltiin juurta ja ruokittiin sitä ja sitten kun pääsi leipomaan ja luulin että kohta se menee jo uuniin. Niin ei… viimeiseksi taikinaa pidettiin jääkaapissa 12h, Heli kertoo projektista.
Heli kertoo, että somessa oltiin jo pohdittu, että näin pitkällä odotuksella leivän uskoisi olevan erityisen hyvää, ja niin kävikin.
– Mutta kyllä tänään tämä odotus palkittiin. Elämäni ensimmäinen hapanjuuri leipä on valmis ja eka jo syöty! Oli se niin hyvää, Heli kiittelee.
Taitava kokki
Ystävältä saatu juuri toimi hienosti, ja Heli kiittää vuolaasti myös saamistaan vinkeistä ja ohjeista. Loppuun hän vielä hehkuttaa, että itsetehty leipä oli oikein hyvää.
Vaikka hapanjuurileipä oli Helin ensimmäinen, on hän aiemmin todistanut olevansa haka keittiössä ja leipomispuuhissa. Kesällä hän esitteli pullantuoksuisia toimiaan Fuengirolasta asti. Heli oli herännyt aamuvarhaisella vääntämään pullia päivän huutokauppaa varten.