Heidi Willman leipoi harrastuksestaan tuottoisan bisneksen

Juontajan aika on töiden takia kortilla.
Juontaja Heidi Willman, 43, on löytänyt viimeisen vuoden aikana itselleen uuden tulolähteen.
Useat Heidiä esimerkiksi somessa seuraavat suomalaiset ovat saattaneet huomata, että blondittaren käsissä valmistuu tuosta vain aivan uskomattomia leipomuksia. Heidin Instagram-profiili on täyttynyt toinen toistaan värikkäämmistä ja yksityiskohtaisemmista kakuista, joita hän on pyöritellyt perheensä ja ystäviensä iloksi.
Tänä päivänä harrastuksesta on kuitenkin muotoutunut jo jonkinlainen sivubisnes.
Perheen perinne
Innostus aiheeseen on kehittynyt jo Heidin lapsuudessa.
– Olen aina tykännyt leipoa. Isä ja äiti pitivät catering-yritystä jo ennen syntymääni. Ennen kuin äitini menehtyi, leivoimme hänen kanssaan paljon. Myös isän kanssa tuli leivottua, Heidi muistelee Seiskalle L300-tuotesarjan lanseeraustilaisuudessa Lapland Hotellissa, Helsingissä.
– Muistan kun istuin pikkutyttönä vanhempieni pitopalvelutilan lattialla suuri kulho jalkojeni välissä ja kauhoin yli jäänyttä kermaa suuhuni. Nykyään kun leivon kermakakkuja en pysty enää itse syömään kermavaahtoa ollenkaan. Olen saanut siitä yliannostuksen, hän paljastaa.

Uudenlainen inspiraatio kakkujen leipomiseen syntyi Heidin lasten synnyttyä. Kun tyttäret oppivat puhumaan, he saivat itse esittää äidille toiveensa siitä, millä teemalla esimerkiksi syntymäpäiväkakkuja leivottiin.
– Noin puolitoista vuotta sitten rupesin saamaan ystäviltäni enemmän toiveita leipomuksista ja suostuin heidän tilauksiinsa mielelläni. Nyt harrastus on lähtenyt hieman isommalla vaihteella liikkeelle.
Heidi myöntää haaveilleensa aina siitä, että ehkä vielä vanhemmalla iällä hän voisi perustaa oman kahvilan, missä hän voisi tarjota vanhempiensa tapaan myös omaa catering-palvelua.
Leipoo myös öisin
Heidi ei ole vielä mainostanut kakkubisnestään suurella volyymilla, sillä hän pyörittelee herkkuja käsissään yksin. Aikaa on näin ollen rajallisesti.
– Nykyään myös tuntemattomat ottavat minuun yhteyttä tilausten tiimoilta. Tulevalle ylioppilasviikonlopulle on tullut jo kahdeksan kakkutilausta, mutta en voi valitettavasti ottaa niitä kaikkia vastaan, hän harmittelee.
– Pystyn tekemään noin 3-4 kakkua, jotta ulos tulee priimaa. En halua tehdä asioita sinne päin, sillä olen todella piirun tarkka kaikesta.
Vaikka Heidi onkin onnistunut luomaan kakkujen leipomisesta itselleen menestyksekkään sivubisneksen, hänellä on edelleen paljon aikaa vievä päätyö tapahtumajuontajana. Tämän vuoksi kakkuja tulee leivottua välillä myös yö aikaan.
– Tällä viikolla minulla on useita juontokeikkoja, joiden vuoksi leivon iltaisin ja öisin. Se on ihanaa ja ajattelen, että silloin pitää takoa, kun rauta on kuumaa. Nukutaan sitten kun aikataulussa on hieman rauhallisempaa, Heidi hymyilee.