fbq
Kotimaa
03.12.2021 06:04
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Seiskan arkisto ja Julius Konttinen
Niko Ranta-aho ja William
Hätääntyneet naiset soittivat hätäkeskukseen Niko Ranta-ahon ja Williamin kotibileistä – kuuletko tässä puhelussa Sonja Aiellon äänen?
Kotimaa
03.12.2021 06:04
Teksti: Kalle Kangas|Kuvat: Seiskan arkisto ja Julius Konttinen

Suosittu räppäri William eli raumalainen Ville Virtanen, 25, joutui syytteeseen rahanpesurikoksesta. Hänen epäillään yrittäneen kuskata kesäkuussa 10 000 euroa laitonta rahaa Espanjassa asuneelle huumepomolle.

Huumeliiga jäi kiinni, ja juttua käsitellään parhaillaan Helsingin käräjäoikeudessa. Epäilyllä ei ole kytköstä Niko Ranta-ahon, 34, johtaman Katiska-liigan toimintaan. Sen sijaan Seiska on selvittänyt, että William ja Niko ovat viihtyneet tiiviisti yhdessä Nikon vapauduttua tutkintavankeudesta kesällä 2020.

Niko Ranta-aho ja räppäri William alias Ville Virtanen hengailivat yhdessä kesällä 2020.
Niko Ranta-aho ja räppäri William alias Ville Virtanen hengailivat yhdessä kesällä 2020.

Lue myös: Räppäri Williamia syytetään huumerahojen viemisestä Espanjaan - Sonja Aiello oli reissussa mukana

Niko vei kännykät

Seiska uutisoi aikaisemmin, että elokuisena yönä 2020 hätäkeskus vastaanotti erikoisen puhelun. Kaksi naista kertoi olevansa Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa yksityisasunnossa. He kertoivat saaneensa kutsun asuntoon ystävältään, jonka toinen naisista nimeää Ville Virtaseksi Raumalta.

Virtanen oli asunnossa toisen miehen vieraana. Puhelussa selviää, että illan isännän nimi oli Niko. Naiset kertoivat hätääntyneensä, kun Niko ja William olivat poistuneet asunnosta, että nimenomaan Villelle (Williamille) sattuu jotain pahaa.

Kaksi naista soitti hätäkeskukseen elokuisena aamuyönä 2020, koska pelkäsivät Nikon sekavuutta ja että tämä tekisi jotain pahaa ystävälleen Williamille.
Kaksi naista soitti hätäkeskukseen elokuisena aamuyönä 2020, koska pelkäsivät Nikon sekavuutta ja että tämä tekisi jotain pahaa ystävälleen Williamille.

Lue lisää: Veitsi kädessä yöhön! Niko Ranta-ahon ja räppäri-Williamin sekavat kotibileet

Naiset olivat peloissaan siitä, että Niko olisi heidän väittämänsä mukaan ottanut keittiöstään veitsen. Tämän jälkeen Niko ja William olivat lähteneet yönselkään, eivätkä naiset enää pystyneet olemaan heihin yhteydessä. Toinen naisista oli nimenomaan huolissaan Villen (Williamin) puolesta ja pelkäsi, että tälle sattuu jotain pahaa.

Kuuntele hätäpuhelu videolta:

Puhelu hätäkeskukseen

Nainen: Ollaan tässä keskustassa. Meidän ystävä on hävinnyt. Hän lähti puolivieraan ihmisen kanssa, ja tällä ihmisellä on meidän kännykät.

Hätäkeskus: Mikäs tän teidän ystävän nimi on?

N: Ville Virtanen, asuu Raumalla.

H: Mitä on tapahtunut?

N: Hän (Villen ystävä) luuli, että mun ystävä (toinen nainen asunnossa) on ottanut siitä valokuvan ja sitä selviteltiin 45 minuuttia. Hän on valvonut kaksi vuorokautta ja on vähän sekaisin. Se pyysi ja otti puhelimet ja tarkisti kameran rullasta. Se lähti täältä asunnosta ulos ja sitten Ville, joka tuntee tän kanssa lähti sen perään. Me jäätiin tänne asunnon sisään ja löydettiin tää puhelin. Tämä mies otti keittiöstä veitsen mukaan.

H: Kumpi otti sen veitsen?

N: Ei Ville missään nimessä vaan se toinen, joka luuli, että hänestä on otettu se kuva.

H: Onko tää sen Villen vai toisen henkilön asunto?

N: Toisen henkilön asunto.

../..

H: Onko sulla sellainen epäilys, että tää mies olisi tehnyt Villelle jotain?

N: On pelkoa, se on syy miksi soitettiin. Olemme huolissaan hänestä. Ville meidät tänne kutsui, ja jos mun kaveri olisi ottanut sen videon, niin Villehän olisi vastuussa. Me löydettiin täältä asunnosta tällainen joku agenttipuhelin, jolla voi soittaa vain 112:een. Norminumeroon ei pystynyt.

../..

N: Mähän en pysty sanomaan, että mun ystävä (William) on kadonnut. Voihan olla, että se etsii sitä Nikoa, joka lähti ovesta ensin ulos.

H: Suosittelen, että kun lähdette sieltä asunnosta, niin voitte tehdä rikosilmoituksen Pasilan poliisilaitokselle.