Topi Raitanen

Estejuoksija Topi Raitanen paljastaa totuuden olympialaisten eristysoloista: urheilijoilla kiivaita lautapelihetkiä - kondomit jaossa vasta jälkikäteen

Kotimaa | 29.07.2021 16:06

Seiska tavoitti estejuoksija Topi Raitasen, 25, juuri ennen olympialaisten alkamista viikko sitten. Tuolloin hän oli Etelä-Japanissa valmistautumassa olympiakoitokseen. 

- Elämämme täällä muodostuu pelkästään hotelilla oleskelusta ja yleisurheilukentällä rehkimisestä, Raitanen kertoi tuolloin.

Ainakin valmistautumisleirillä Suomen joukkueen jäsenet saivat onneksi viettää aikaa keskenään. Topin mukaan erityisesti yksi ajanviete oli noussut kunniaan.

- Juoksija Sara Kuivisto on erityisen innoissaan lautapeleistä. Lautapelejä olemmekin pelanneet urakalla, vaikka mitään varsinaista suosikkia ylitse muiden meillä ei olekaan. Kilpailuhenkisyys koskee myös lautapelejä, jokainen meistä haluaa voittaa niissä, Topi naurahti.

Lue myös: Tokion keikka on Kaj Kunnaksen 15:nnet olympialaiset: Itkin Teemu Selänteen kanssa, Magic Johnson teki oharit
 
 Aiemmissa olympialaisissa on kohistu urheilijoille tarjottavasta ruoasta. Tällä kertaa siitä ei ollut Topin mukaan valittamista.

- Olemme saaneet syödäksemme ihan suomalaistakin ruokaa, muun muassa kalaa ja perunaa. Joukkueenjohto on pitänyt tästä hienosti huolen, yksi Suomen olympiatoivoista kiitteli.

Topi on nyttemmin julkaissut Instagramissa päivityksiä myös Tokiosta, missä hän valmistautuu perjantaina (30.7.) juostaviin 3 000 metrin estejuoksun alkueriin.

Ennen kisoja puhuttiin siitä, kuinka poikkeusjärjestelyjen vuoksi urheilijat joutuvat tyytymään huomattavasti vähäisempään määrään kondomeja kuin aikaisemmin. Vertailun vuoksi Riossa tarjottiin urheilijoille 450 000 kondomia, kun Tokiossa vastaava luku on ”vain” 160 000.

Sittemmin on vielä selvinnyt sekin, että kondomit annetaan urheilijoille vasta kisojen jälkeen. Estejuoksijaa tämä asia ei tuntunut liikuttavan.

- Tämä asia ei ole minua eikä lähipiiriäni liikuttanut suuntaan tai toiseen, Topi tuhahti.

Teksti:Miikka Ylä-Jussila
Kuvat:AOP, Instagram
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!