fbq
espan turmakuski

Espan turmakuski selittää erikoisesti kaahauskolarointiaan: ”Olen rakastunut ja se on ’huumannut’ minua”

Helsingin Pohjoisesplanadilla tapahtui vappuna (30.4.) järkyttävä kolari keskellä vappurientoja, kun kaahari vaaransi ihmishenkiä.

Turmakuski kommentoi keskiviikkoiltana (4.5.) Twitterissä tekosiaan.

- Tervehdys kaikille. En vielä itsekään täysin ymmärrä, mitä lauantaina tapahtui espalla ja miksi. Sen kuitenkin tiedän, ja vannon kunniani sekä omatuntoni kautta, ettei tarkoituksenani ollut vahingoittaa ketään. Päin vastoin: tein kaikkeni, jotta minimoisin vahingot autolla jota ohjasin, mutta jonka matkustajaksi koin jostakin käsittämättömästä syystä joutuneeni. En ollut nauttinut alkoholia tai muitakaan päihteitä ennen tapahtumaa. Ainoa asia, jonka tiedän varmaksi on se, että olen rakastunut ja se on ”huumannut” minua viime viikot, mies tviittasi.

Hän pyytää anteeksi tapahtunutta.

- Vilpitön anteeksipyyntöni kaikille ja kaikesta mitä olen tehnyt ja aiheuttanut. Toipumiseni on käynnissä ja edennyt hyvin. Toivon, että kaikki muutkin voisivat toipua tästä järkyttävästä tapahtumasta. Kiitos kaikille lukuisista viesteistänne ja osoittamastanne myötätunnosta, mies summaa.

Espan kohuttu turmakuski palasi someen - julkaisi hämmentävän päivityksen lonkeron kera: "Rakkaus tekee hulluksi"

Mustaa Mercedes-Benziä kuljettanut mies ajoi valtavalla ylinopeudella väkijoukkoon kello 19 aikaan illalla perjantaina 30.4. Kuin ihmeen kaupalla kukaan ei kuollut tilanteessa, mutta kolme ihmistä päätyi sairaalahoitoon.
Pääkaupungin ydinkeskustassa sijaitseva Esplanadi oli turman sattuessa tupaten täynnä iloista vappukansaa, perheitä ja lapsiakin.

Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskottelusta.

Seiskan tietojen mukaan epäilty on valtion virkamies. Mies on korkeasti koulutettu, ekonomi ja valtiotieteiden maisteri.
 
Hän on työskennellyt kymmenisen vuotta sitten Euroopan parlamentissa. Sen jälkeen epäilty on ollut ehdolla muun muassa aluevaaleissa Perussuomalaisten riveissä.
 
Kaaharin kotisivujen ja Linkedin-profiilin mukaan hän työskentelee nykyään neuvottelevana virkamiehenä valtiovarainministeriössä.