fbq
Esko Eerikäinen

Esko Eerikäinen avoimena tunteistaan - Martinalta sataa sydämiä

Radiojuontaja Esko Eerikäinen, 49, on puhunut avoimesti sukujuuristaan, jotka juontavat Etelä-Amerikan Kolumbiaan.

Esko julkaisi Instagram-sivullaan tukun vanhoja otoksia, jotka ovat peräisin hänen Kolumbiassa viettämästä lapsuudestaan. Tunnelmallisissa valokuvissa voi nähdä Eskon perhettä ja sukulaisia arjen askareiden touhussa.

Kuvatekstissä Esko kertoo harvinaisen avoimesti kokemistaan ristiriitaisista tunteista, joita kahden kotimaan väli on aiheuttanut.

- Mä olen syntynyt Colombiassa ja mun juuret on sieltä , vaikka ne revittiin liian aikaisin irti niin osa minusta kaipaa sinne joka hetki, hän kirjoittaa sydäntäsärkevästi.

- Välillä on rauhaton olo, oon liian ulkomaalainen tänne ja on liian ulkomaalainen siellä , mä on pudonnut johonkin väliin mihin en asetu ..

Esko kertoo, että hänen elämänsä parhaat ensimmäiset muistot ovat Kolumbiasta, ja ne elävät hänessä yhä vahvasti.

Esko Eerikäinen halusi tänä vuonna etsiä puolison - "Tavoitteet saavutettu"

Kuvan alla lukuisat seuraajat tietävät tarkoin, mitä Esko tarkoittaa kirjoituksellaan.

- Pystyn samaistumaan, radiojuontaja Shirly Karvinen kirjoittaa vapaasti suomennettuna kommenttikentässä. Shirlyn sukujuuret ovat äidin puolelta kiinasta.

Myös Eskon ex-vaimo Martina Aitolehti on kommentoinut julkaisua punaisella sydämellä. He lähtivät häämatkalle Eskon kotimaahan vuonna 2008, vaikka häät peruuntuivatkin.

Uutuuskirja: Martina Aitolehti petti Eskoa kahdesti – joi viinipullon ennen papin aamenta

Kolumbian pääkaupungissa Bogotássa vuonna 1973 syntynyt Esko lähetettiin 80-luvun puolessa välissä yksin Suomeen, josta isä oli kotoisin. Tuolloin Kolumbian poliittinen vakaus alkoi horjua huumekaupan ja kartellien, sissiarmeijoiden sekä virkavallan välisten väkivaltaisten yhteenottojen myötä.

Valtion huono maine kantaa ihmisten mielissä yhä kymmeniä vuosia myöhemmin, vaikka maan tilanne on sittemmin rauhoittunut.

Medellín
Kolumbian Medellín oli 80-luvulla yksi maailman vaarallisimmista paikoista. Nykyisin valtion kolmanneksi suurin kaupunki tunnetaan modernina ja innovatiivisena.

Esko Eerikäinen avoimena isyyden tuomista haasteista, yksi asia huolestuttaa: "Se on semmoinen asia, mikä nykyään ehkä vähän hirvittää"