fbq
Ex on the Beach Suomi Aada Elfvengrén

EOTB-Aada oli Minnesota-hoidossa - veti aiemmin lääkkeitä ja lakkaa: "Aloitin käytön 15-vuotiaana"

Ex on the Beach Suomi Afterski -ohjelmasta julkisuuteen noussut Aada Elfvengrén kertoo sometilillään rohkeasti raitistumisestaan.

Aada osallistui 20-vuotiaana EOTB-kaudelle, joka kuvattiin Lapissa vuonna 2021. Aada sai lähtöpassit sarjasta ohjelman neljännessä jaksossa.

Aada on julkaissut Tiktok-tilillään rehellisiä videoita, joilla hän kertoo olleensa Minnesota-päihdehoidossa.

EOTB-tähti on videoillaan vastannut myös seuraajiensa kysymyksiin aiheesta. Kaikki Aadan videot on julkaistu lokakuussa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Tällainen on Minnesota-hoito, jossa Stefan Therman oli

Aadan mukaan hän oli viiden viikon ajan Minnesota-hoidossa vuoden 2021 lokakuussa, eli EOTB-kuvausten jälkeen. 

– Käytin seitsemän vuoden ajan. Aloitin käytön 15-vuotiaana. Viime lokakuussa menin Minnesota-hoitoon. Pääpäihteeni olivat lääkkeet ja lakka.

– Se (hoito) oli todella rankka, tunteikas, mutta elämäni paras päätös. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että minulle mahdollistettiin tämä. Olin siellä viisi viikkoa, Aada sanoo videollaan.

Päihdelinkki.fi-sivuston mukaan Gamma, eli gammahydroksivoihappo on kemiallinen yhdiste, jota esiintyy myös luontaisesti ihmisen aivoissa. Päihdetarkoitukseen gammaa valmistetaan lakasta. 

Lakka eli gammabutyrolaktoni on gamman esiaste, joka muuttuu ihmisen elimistössä gammaksi. Lakka on gammaa huomattavasti voimakkaampaa.

Lakkaa käytetään yleisesti kemianteollisuudessa. Sitä on ainesosana esimerkiksi eräissä puhdistusaineissa ja liuottimissa. Lakka kuuluu kuluttajamarkkinoilla kiellettyihin psykoaktiivisiin aineisiin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Lakan hallussapidosta ja käytöstä ei rangaista, mutta esimerkiksi sen valmistus ja myynti on laitonta.

Aada mainitsee lopettaneensa lääkkeiden käytön heti hoidon alussa.

– Minulla oli yhteensä 200 tuntia terapiaa. Ja oli myös läheisten tapaaminen, jonka yhteydessä läheiset tulivat kertomaan, mitä olen päihteiden käytöllä aiheuttanut heille, ja mitä tuskaa olen heille aiheuttanut.

– Se oli minulle ehkä kaikista vaikein osuus, koska en tiennyt, miten paljon läheiseni ovat kärsineet päihteiden käytöstäni, Aada avaa videollaan.

EOTB-Julia kohtaa ennakkoluuloja ulkonäkönsä takia: "Huoraa itseään"

EOTB-tähden mukaan hoito kestää yhteensä vuoden ajan, ja hän kertoo käyvänsä edelleen viikoittain vertaistukiryhmässä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Se oli paras päätös, jonka olen tehnyt. Se oli rankkaa, mutta myös sen arvoista, hän toteaa.

Aada on myös julkaissut muita koostevideoita, joihin hän on editoinut vanhoja kuvia ja videoita itsestään. Niistä muutamissa hän esiintyy sekavan oloisena.

Katastrofaalinen Dubain-matka! EOTB-Johanna Tiriltä evättiin maahanpääsy - taustalla nolo moka!

Eräässä kuvassa hän makaa sairaalapedillä Meilahden sairaalassa, Helsingissä. Yhdessä kuvassa hänen päänsä vuotaa verta, ja hän yrittää tyrehdyttää verenvuotoa paperilla.

 Tein elämäni vaikeimman valinnan lokakuussa 2021. Pitäisinkö kiinni tutusta ja ”turvallisesta” vai päästäisinkö irti? Jatkaisinko itseni tuhoamista vai sitoutuisinko kasaamaan itseni ehjäksi? - tämä kyllä muutti kaiken ja muodostui elämäni tärkeimmäksi valinnaksi. Tänään puhdas 371 päivää, lokakuussa julkaistun videon yhteydessä mainitaan.

@aaduuuhh Tein elämäni vaikeimman valinnan lokakuussa 2021. Pitäisinkö kiinni tutusta ja ”turvallisesta” vai päästäisinkö irti? Jatkaisinko itseni tuhoamista vai sitoutuisinko kasaamaan itseni ehjäksi? - tämä kyllä muutti kaiken ja muodostui elämäni tärkeimmäksi valinnaksi ❤️ tänään puhdas 371 päivää 🙏🏻 #minnesota #addiction #addictionrecovery #sinullesivu #sinulle #fyp ♬ original sound - user93481595084