fbq
Kotimaa
09.10.2022 20:36
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Stefan Therman
Tällainen on Minnesota-hoito, jossa Stefan Therman oli
Kotimaa
09.10.2022 20:36
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Kohuliikemies Stefan "Stefu" Therman kertoi tänään (9.10.) päässeensä kuukauden kestäneestä Minnesota-päidehoidosta.

Hän sanoi Instagram-tarinassaan pääpiirteittäin, että hoitojaksonsa aikana hän on tehnyt itsetutkiskelua ja käynyt terapiassa.

- Tästä on hyvä jatkaa nöyrin mielin askel kerrallaan! Olla parempi isä, ystävä ja ihminen, hän lisäsi mustavalkoisen selfien kera.

Lue myös: Kuukausi päihdehoidossa: Stefan Therman palasi someen raitistuneena - ”Tunteiden vuoristorataa, itsetutkiskelua ja terapiaa”

Stefan kertoo olleensa Minnesota-päihdehoidossa yrityksellä, jolla on hoitolaitoksia sekä Ähtärissä että Kärkölässä. Stefanin tarinoissa julkaisemassa kuvassa näkyy Keski-Suomessa sijaitseva Ähtärin hoitolaitos.

Yrityksen nettisivuilla kerrotaan, että Minnesota-hoito on tarkoitettu alkoholisteille ja muille päihderiippuvaisille. Hoidon päätarkoituksena on saada alkoholisti ymmärtämään oma sairautensa ja sen kielteiset seuraukset.

Hoito sisältää noin kuukauden mittaisen perushoitojakson, johon kuuluu ohjattua terapiaa ja läheisvierailu. Sen aikana päihderiippuvainen raitistuu. Perushoitojaksossa on myös ryhmäterapiaa. 

Sen jälkeen päihderiippuvainen pääsee jatkohoitoon, jota voidaan jatkaa lukuisissa paikoissa ympäri Suomea.

Lääkärilehti kertoo, että Minnesota-hoito kehitettiin Yhdysvalloissa 65 vuotta sitten. Suomessa hoitoa on annettu vuodesta 1993.

Täysraittiuteen pyrkivän Minnesota-hoidon puolesta ovat puhuneet monet julkisuudenhenkilöt, kuten laulaja Simo Silmu sekä ex-jääkiekkoilija Marko Jantunen.

Lue myös: Stefan Therman julkaisi kuvia rakkaimmistaan - sisältää toiveikkaan viestin