fbq
Ilkka ja Elina Kanerva

Elina Kanerva uuden edessä: "Ilkka olisi kannustanut kovasti"

Huhtikuussa leskeytynyt Elina Kanerva on muistellut menehtynyttä puolisoaan, poliitikko Ilkka Kanervaa (kok) ahkerasti sosiaalisessa mediassa.

Ilkka Kanervan viimeinen somepäivitys hämmensi – näin eduskunta-avustaja kommentoi asiaa

Tänään (23.6.) Elina julkaisi yksityisellä Instagram-sivullaan itsestään kauniin kuvan, jonka ohessa olevassa tekstissä kertoi tuoreista kuulumisistaan. Elina on vastikään valittu melkoiseen kunniatehtävään.

- Sain kovasti arvostamani tehtävän toimia kunniajohtajana raadissa, joka valitsee Turun seuraavat tähtinimet Walk of Fame -kaartiin, hän kirjoittaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Elina paljastaa yhden tulevista tähdistä olevan jo nimetty.

- Rakas mieheni pääsee postuumisti tähdeksi ja hänen nimensä tulee näkymään keskustan kävelykadulle, jonne Walk of Fame -nimet on tarkoitus panna näkyville.

Pitkät poissaolot kielivät Ilkka Kanervan sairauden vakavuudesta - kollegat ihmeissään: "Mitään syytä en tiedä"

Elina on päässyt tehtävän myötä kokeilemaan jotain täysin uutta.

- Pidin tilaisuudessa myös ensimmäisen julkisen puheeni koskaan.

- Jännitti todella mutta ajattelin että Ilkka olisi kannustanut kovasti ja uskon että hän olisi jopa vaimostaan hitusen ylpeä, Elina päättää tunteellisesti kolmen sinisen sydämen kera.

Ilkka ja Elina Kanerva
Ilkka ja Elina Kanerva avioituivat vuonna 2019. He olivat yhdessä vuodesta 1999.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Ilkka Kanerva salasi sairautensa loppuun asti – kansanedustajan kuolema yllätti lähipiirin

Ilkka menehtyi kiirastorstaina 14.4. 74 vuoden iässä. Ennen kuolemaansa hän oli pitkään sairas. Sairastumisesta alkoi liikkua huhuja viime vuoden puolella, mutta Ike itse selitti hoikistumistaan liikunnan lisääntymisellä. Eduskunnassa oli kuitenkin siellä täällä pantu merkille yleiskunnon yllättävä heikkeneminen.

Turun tähden tunnustus myönnetään turkulaisuutta positiivisella tavalla tunnetuksi tehneelle henkilölle tai ryhmälle. Tunnustus on jaettu ensimmäisen kerran vuonna 1996, ja niitä on myönnetty tähän mennessä 26 kappaletta tähtien muodossa.

Tunnustuksen ovat saaneet aiemmin muiden muassa laulaja Robin Packalen, kirjailija Reijo Mäki ja jääkiekkoilija Saku Koivu.

Presidentti Sauli Niinistöltä herkkä muistokirjoitus Ilkka Kanervasta: "Kiitos Sinulle, Ike"