fbq
Kotimaa
01.04.2022 07:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press ja Lehtikuva
Ilkka Kanerva
Pitkät poissaolot kielivät Ilkka Kanervan sairauden vakavuudesta - kollegat ihmeissään: "Mitään syytä en tiedä"
Kotimaa
01.04.2022 07:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press ja Lehtikuva

Kansanedustaja Ilkka ”Ike”Kanervaa, 74, on näkynyt julkisuudessa viime aikoina harvakseltaan. Monet kokoomuspoliitikon läheiset ja työkaverit aprikoivatkin huolestuneena, minne Ike on kadonnut. Seiskan tietojen mukaan Ike on sairastunut vakavasti.

Lue lisää: Poissa jo viikkoja! Huoli heräsi Ilkka Kanervasta – minne riutunut kansanedustaja katosi?

Ukrainan sodan myötä useat poliitikot ovat olleet ajankohtaisten keskusteluohjelmien vakiovieraita.

– Normaalisti Ike olisi juuri se henkilö, joka istuisi A-studiossa antamassa lausuntoja. Etenkin, kun kaikki tietävät, että ulkopolitiikka on hänen lempiaiheensa, politiikan sisäpiiriläinen kertoo Seiskalle.

Jotain Iken sairauden laadusta kertoo se, ettei kokoomusvaikuttajaa ole nähty pitkään aikaan eduskunnassa. Puolustusvaliokunnassa Ikellä on puheenjohtajana tärkeä ja näkyvä rooli. Tämän vuoden aikana hän on osallistunut näihin kokouksiin vain muutamia kertoja etänä.

Ilkka Kanerva on arvostettu ulkopolitiikan asiantuntija. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja kuvattiin eduskunnassa joulukuussa 2021.
Ilkka Kanerva on arvostettu ulkopolitiikan asiantuntija. Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja kuvattiin eduskunnassa joulukuussa 2021.

Lue myös: Ilkka Kanerva, 74, teki oharit tv-ohjelmalle – tiuski toimittajalle: ”Mitä tämä sinulle kuuluu?”

Valiokunta on kokoontunut Euroopan kiristyneen puolustusilmapiirin vuoksi tavallista tiheämmin, aina tiistaista perjantaihin.

Esimerkiksi maaliskuun kokouksissa Ike ei ole ollut kertaakaan, vaan puheenjohtajan nuijaa on heilutellut varapuheenjohtajana toimiva Jari Ronkainen (ps.).

– Valiokunnalle on ilmoitettu, että hän on estynyt osallistumaan. Mitään syytä en tiedä, eikä se minulle kuulukaan. Nyt minulla on ollut vähän pitempi pesti puheenjohtajana, Ronkainen toteaa.

Eduskunnan maaliskuun täysistuntoihinkaan Ike ei ole tullut. Syyksi hän on ilmoittanut henkilökohtaisen syyn, mutta Seiskan tietojen mukaan taustalla on vakava sairastuminen.

Vasta kun Seiska alkoi selvittämään suosikkikansanedustajan poissaolojen syytä, Ike itse kommentoi tilannettaan Twitterissä. Hän kertoi olevansa sairauslomalla, mutta ilmoitti siitä huolimatta seuraavansa aktiivisesti ulkopoliittista tilannetta ja turvallisuuspolitiikan käänteitä.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »