fbq
Cristal Snow

Cristal Snow avautuu tunteikkaasti koulukiusaamisesta: ”Se on väkivaltaa” – mediapersoona kärsii yhä lapsuuden kokemuksistaan

Median monitaituri ja juontaja Cristal Snow, 45, avautuu sosiaalisessa mediassa koulukiusaamisesta. Hän paljastaa pitkässä Instagram-kirjoituksessaan, kuinka raakaa kiusaamista hän koki lapsena. 

Koulukiusaaminen on ollut alkuviikosta uutisten ja sosiaalisen median keskustelujen keskiössä. Nyt mediapersoona Cristal Snow kertoo omista kokemuksistaan koulukiusauksen uhrina. 

- Olen lukenut Vantaalla uutisoidusta kiusaamisesta sekä kuunnellut, kun poliitikot ovat puhuneet kiusaamisesta jälleen eduskunnassa. Kaikki tämä herätti mieleen paljon muistoja, Cristal aloittaa.

Juontaja julkaisi avautumisensa yhteydessä kuvan lapsuudestaan. Otoksessa Cristal on viidennellä luokalla. 

- Muistan, kuinka kouluun meneminen pelotti varsinkin, jos jouduin menemään yksin. Joskus odotin niin kauan, että mieluummin myöhästyin koulusta kuin vahingossa törmäisin kiusaajiini. Minulla oli ystäviä, jotka puolustivat henkeen ja vereen. Olin ystävistäni todella riippuvainen. Takertuja. Poikajengit usein seurasivat ja huutelivat perääni. Vessoja pelkäsin ala-asteella kuollakseni. Samoin pukuhuoneita. Harvoin koin fyysistä väkivaltaa mutta ne kerrat, kun kimppuuni käytiin ovat piirtyneet mieleeni vahvasti. Eräänä talvena kiusaajani saivat idean heitellä lumipallojen sisällä kookkaita kiviä. Yksi niistä osui päähäni. Pahinta oli, se että minua vainottiin. Henkisesti pahoinpideltiin, Cristal kuvailee.

Mediapersoonaa puistattaa vielä tänäkin päivänä tyyli, miten kiusaamiseen yritettiin silloin puuttua. 

Hullua elämää! Cristal Snow etsii seuraa Tinderissä!

Cristal kävi koulukuraattorilla pyytämässä apua. Hänelle annettiin outoja neuvoja, miten selvitä kiusaamisesta. 

cristal snow kultainen venla
Cristal vuonna 2018 Kultainen Venla -gaalassa upeassa asussa. Kuva Atte Kajova.

- ”Ehkä pukeutumisellasi tai maneereillasi myös haet huomiota? Yritä vältellä heitä.” Muistan aina sen viimeisen kerran yläasteella, kun lähdin kiroillen pois kuraattorin luota: ”Mitä vittua minä täällä istun? En ole tehnyt mitään pahaa? Miksi ne ei istu täällä, jotka minua kiusaa?!", Cristal kertoo.

Cristal paljastaa vieläkin vaihtavansa kadulla puolta, jos näkee edessään suuren ryhmän miehiä. Hän paljastaa saavansa fyysisiä reaktiota, kun näkee vanhoja koulukiusaajiaan.

- Se, mitä Vantaalla on tapahtunut, ei ole vain kiusaamista. Se on väkivaltaa. Koen pöyristyttävänä, että kiusatulle on ehdotettu koulunvaihtoa. Mitä tämä opettaa niille lapsille, jotka ovat terrorisoineet häntä? Kouluille on hankittava resursseja ja ammattitaitoa, joissa kaikilla oppilailla on koulurauha ja turvallinen olo. On lopetettava puhuminen ja aloitettava tekemään asioita, Cristal pyytää.

 Cristal Snow tv-uransa karusta alusta: Sain potkut suosikkiohjelmasta!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oon lukenut Vantaalla uutisoidusta kiusaamisesta sekä kuunnellut kun poliitikot ovat puhuneet kiusaamisesta jälleen eduskunnassa. Kaikki tämä triggeröi mieleen paljon muistoja. Oon tässä kuvassa varmaan viidennellä. Muistan kuinka kouluun meneminen pelotti varsinkin jos jouduin menemään yksin. Joskus odotin niin kauan että mieluummin myöhästyin koulusta kuin vahingossa törmäisin kiusaajiini. Mulla oli ystäviä, jotka puollustivat mua henkeen ja vereen mutta olin ystävistäni todella riippuvainen. Takertuja. Poikajengit usein seurasivat ja huutelivat perääni. Vessoja pelkäsin ala-asteella kuollakseni. Samoin pukuhuoneita. Harvoin koin fyysistä väkivaltaa, mutta ne kerrat kun kimppuuni käytiin ovat piirtyneet mieleeni vahvasti. Eräänä talvena kiusaajani saivat idean heitellä lumipallojen sisällä kookkaita kiviä. Yksi niistä osui päähäni. Pahinta mulle oli, se että mua vainottiin. Henkisesti pahoinpideltiin. Järkyttävintä mikä mua puistattaa tänäkin päivänä oli tyyli millä kiusaamiseen yritettiin puuttua. Kävin koulukuraattorilla istumassa ja mulle annettiin neuvoja miten selvitä kiusaamiesta? ’ehkä sä pukeutumisellasi tai maneereillasi myös haet huomioo? Yritä vältellä heitä.’ Muistan aina sen viimeisen kerran yläasteella kun lähdin kiroillen pois kuraattorin luota: ’mitä vittua mä täällä istun? Mä en ole tehnyt mitään pahaa? Miksi ne ei istu täällä jotka mua kiusaa?!’ Nykypäivänäkin kun näen suuren ryhmän miehiä kadulla: vaihdan kadun puolta jos vaan pystyn. Kun näen, vaikkakin hyvin harvoin, Kankaanpäässä vanhoja kiusaajiani, saan fyysisiä reaktioita. Se mitä Vantaalla on tapahtunut ei ole vain kiusaamista: se on väkivaltaa. Koen pöyristyttävänä, että kiusatulle on ehdotettu koulunvaihtoa. Mitä tämä opettaa niille lapsille jotka ovat terrorisoineet häntä? Kouluille on hankittava resursseja ja ammattitaitoa joissa kaikilla oppilailla on koulurauha ja turvallinen olo olla. On lopetettava puhuminen ja aloitettava tekemään asioita. #stopkiusaamiselle

A post shared by Cristal Snow (@iamcristalsnow) on