fbq
Akseli Herlevi

Burgerimoguli Akseli Herlevin suhtautuminen lihaan muuttui Farmi Suomen kuvauksissa: "Siinä oli jatkuvasti moraalinen dilemma päällä!"

Julkkiskokki ja Naughty BRGR -ravintoloitsija Akseli Herlevi, 36, osallistui elokuussa Farmi Suomi -ohjelman uudelle kaudelle. Pieksämäen seudulla kuvatut jaksot esitetään Nelosella ensi vuoden puolella.

– Se oli kaiken kaikkiaan kiva kokemus! Aamuseiskalta lypsämään ja eläimiä hoitamaan. Se oli tosi mielekästä touhua, Akseli kommentoi Seiskalle reilu viikko sitten Miss Suomi -finaalin punaiselta matolta.

Aikaisten aamujen johdosta Akseli vetäytyi maatilalla usein päiväunille välttääkseen väsähtämisen. Burgerimies odottaa jännityksellä, mitä kilpakumppanit tuumaavat hänen torkkumisestaan.

– Saa nähdä, kuinka paljon saan sanomista siitä, että olin päiväunilla, Akseli hymyilee.

Akseli Herlevi kannusti Miss Suomi -kisassa menestynyttä tyttöystäväänsä Emmi Suurosta.
Akseli Herlevi kannusti Miss Suomi -kisassa menestynyttä tyttöystäväänsä Emmi Suurosta.

Akseli Herlevin hampurilaisketju Naughty BRGR tirisee rahassa: liikevaihto 8,7 miljoonaa euroa

– Eläinten kanssa tuli oltua aika paljon. Se oli tosi mageeta. Ne eivät esimerkiksi päästä kovin lähelle, ennen kuin niihin tutustuu, Akseli muistelee.

– Jokainen niistä eläimistä oli minulle ennestään tuttu jäähtyneenä. Nyt pääsin tutustumaan siihen, miten ne elävät ja toimivat. Niillä on jokaisella oma luontonsa.

Elo farmilla sai Akselin miettimään lihan käyttöä uudelta kantilta.

– Pitää ymmärtää, että jos haluamme syödä lihaa, niin se tarkoittaa sitä, että joku eläin teurastetaan sitä varten. Kokkina ymmärsin ehkä vielä paremmin sen, että liha tulisi hyödyntää mahdollisimman tarkkaan ja valmistaa se todella huolellisesti, mies analysoi.

Akseli nähdään ensi vuonna kisaamassa uudella Farmi Suomi -kaudella.
Akseli nähdään ensi vuonna kisaamassa uudella Farmi Suomi -kaudella.

– Kyllähän siinä oli jatkuvasti sellainen moraalinen dilemma päällä. Ei se minua kuitenkaan lihansyöjästä vegaaniksi muuttanut. Ehkä pikemminkin niin, että arvostan vielä enemmän lihaa. Ehkä sitä ei tule syötyä niin paljon kuin ennen. Mieluummin valitsen kasvisruokia enemmän, Akseli pyörittelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Akseli Herlevi varasti huomion Miss Suomi -finaalissa - tyttöystävä joutui puuttumaan asiaan!