fbq
Wille Rydman

Blogi: Wille Rydman seurusteli 17-vuotiaan kanssa ollessaan 26-vuotias: "Se on viimeinen kerta intiimiä kanssakäymistä alaikäisen kanssa"

Kokoomuksen entinen kansanedustaja Wille Rydman, 36, joutui kesäkuussa kohun keskelle, kun Helsingin Sanomat julkaisivat hänestä selvityksen, jonka perusteella hänestä sai melko kyseenalaisen kuvan.

Selvityksestä kävi ilmi, että usealla naisella on Rydmanista erilaisia, epämiellyttäviltä kuulostavia kertomuksia. Kertomusten mukaan hän olisi hyödyntänyt poliittista vaikutusvaltaansa hakeutuessaan nuorten naisten seuraan.

Viime perjantaina uutisoitiin, että poliisi oli aloittanut esitutkinnan edellä mainitusta HS:n lehtijutusta. Rikosnimikkeinä ovat törkeä kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. 

Itsekin uhriksi joutunut missi Viivi Altonen avautuu Wille Rydmanin häirintäkohusta: "En voinut olla ottamatta kantaa"

Rydmania itseä epäillään seksuaalirikoksesta. Seiska uutisoi heinäkuussa, että häntä epäiltiin yhteen täysi-ikäiseen henkilöön kohdistuvasta seksuaalirikoksesta.

Poliisi ei kuitenkaan tuolloin tarkentanut rikosnimikettä.

Wille Rydman
Wille Rydmania epäillään seksuaalirikoksesta.

HS: Wille Rydmania epäillään seksuaalirikoksesta - esitutkinta on alkanut

Tänään Rydman on julkaissut blogikirjoituksen, jossa hän kertoo esimerkiksi seurusteluhistoriastaan. Rydman kirjoittaa seurustelleensa aikoinaan melkein kuusi vuotta lukioaikaisen rakkaansa kanssa. Myöhemmin hän seurusteli itseään huomattavasti nuoremman tytön kanssa.

- Runsaat kymmenen vuotta sitten aloin seurustella aavistuksen vajaa 18-vuotiaan tytön kanssa. Kokoomusnuorissa tutustuimme. Olin silloin itse 26-vuotias. 

- Se on viimeinen kerta, kun minulla on ollut mitään intiimiä kanssakäymistä alaikäisen kanssa. Olimme yhdessä vajaat kaksi vuotta, hän kirjoittaa.

Wille Rydman häirintäkohun keskiössä - nyt Vappu Pimiä iski lusikkansa soppaan: "Tuntuu tosi erikoiselta"

Rydmanin mukaan hänellä on ”vain hyvää sanottavaa” kyseisestä naisesta. He olivat hänen mukaansa pitäneet yhteyttä vuosien ajan suhteen jälkeenkin.

Tämän paljastuksen jälkeen kohuttu ex-poliitikko kertoo, että kaikki hänen myöhemmät seurustelukumppaninsa ovat olleet selvästi täysi-ikäisiä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä kesäkuussa eronnut Rydman ilmaisi eilen Twitter-tilillään haluavansa takaisin eduskuntaan.