fbq
Kotimaa
21.06.2022 14:29
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
viivi altonen ja wille rydman
Itsekin uhriksi joutunut missi Viivi Altonen avautuu Wille Rydmanin häirintäkohusta: "En voinut olla ottamatta kantaa"
Kotimaa
21.06.2022 14:29
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Miss Suomi 2020 Viivi Altonen, 25, haluaa avata sanaisen arkkunsa koskien kansanedustaja Wille Rydmanin (kok.) ahdistelu- ja häirintäsyytöksiä.

Suomea on viime päivinä kohauttanut tapaus, jossa puidaan kansanedustaja Wille Rydmanin (kok) saamia ahdistelusyytöksiä lukuisilta eri naisilta. Helsingin Sanomien sunnuntaina (19.6.) julkaisemassa artikkelissa puitiin lukuisten nuorten naisten ja tyttöjen väittämiä, joissa Willeä syytettiin epäasiallisesta käytöksestä ja ahdisteluista.

Tänään tiistaina (21.6.) kokoomus on tiedottanut, että Rydman eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä toistaiseksi.

Lue myös: Wille Rydman eroaa

Asia ollut Viivin mielessä

Erikoisjoukot-tv-ohjelmassakin mukana oleva Viivi Altonen pui kohusyytöksiä myös omalla Instagram-kanavallaan.

Kesälomalla Sveitsissä ollut missikaunotar haluaa antaa tukensa rohkeille naisille, jotka kertoivat julkisesti omista kokemuksistaan.

Tänään on ollut suuresti mielessä tämä: Luin täällä reissussa tapauksesta, jossa usea nykyään jo täysi-ikäinen nainen kertoo saman suomalaisen kansanedustajan ahdistelleen heitä. Naiset ovat olleet tapahtumahetkellä ala-ikäisiä, nuorimmat jopa 14-vuotiaita. Jo valmiiksi vaikutusvaltaista miestä puolustetaan julkisuudessa eikä uhreja oteta tosissaan. Ajatus, että ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan on aina mielessä, mutta tälläista kuullessaan on vaikea miettiä, miten yhdeksän naista voi olla väärässä ja valehdella, Viivi kirjoittaa somessa.

Lue lisää: Wille Rydman häirintäkohun keskiössä - nyt Vappu Pimiä iski lusikkansa soppaan: "Tuntuu tosi erikoiselta"

"Jos mua ei olisi kukaan uskonut..."

Viivillä on omakohtaisia kokemuksia samankaltaisista kokemuksista.

Uhreja ei usein oteta tosissaan. Jos mua ei olisi kukaan uskonut, en tiedä mitä olisin tehnyt. Vaatii paljon uskaltaa puhua henkilökohtaisesta asiasta, joka sitten lytätään ja sinut haukutaan valehtelijaksi. Se on väärin.

Lue myös: Miss Suomi Viivi Altosen järkyttävä avautuminen: Tuttu mies hakkasi mustelmille - "Hän otti sorkkaraudan ja alkoi lyömään minua"

- Naisten oikeuksien puolestapuhujana sekä itse uhrina en voinut olla ottamatta tähän kantaa. Ja tarkennuksena, mä en liity tähän kyseiseen tapaukseen.

Viivi Altonen on ajanut naisten tasa-arvoisuutta julkisuudessa, ja nainen kertoo sen olleen myös yksi syy hakeutua Miss Suomi -kilpailuun sekä Erikoisjoukot-ohjelmaan.

Lue myös: Missikaunotar Viivi Altonen avoimena elämästään: "Alkaa mehut ja motivaatio loppumaan"