fbq
Kotimaa
29.05.2021 16:03
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: TIMO KORHONEN, EBU / ANDRES PUTTING
Blind Channel
Blind Channel kutsui Italian viisuvoittajat Suomeen: ”Saimme heistä hyviä ryyppykavereita!”
Kotimaa
29.05.2021 16:03
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: TIMO KORHONEN, EBU / ANDRES PUTTING

Viime viikonlopun Eurovision-laulukilpailu oli Suomelle menestyksekäs, kun Blind Channel sijoittui viisufinaalissa kuudenneksi. Tulos on nykyviisuissa Suomen toiseksi paras sitten Lordin vuoden 2006 voiton.

– Meillä on erittäin hyvä ja helpottunut olo. Kaikki meni nappiin. Matka Rotterdamiin oli uskomaton, bändin perkussiota soittava Aleksi Kaunisvesi kertoo.

Kuten arvata saattaa, ei Blind Channelin porukka suunnannut finaalin jälkeen hotelliin nukkumaan – päinvastoin.

Lue myös: Samoilla silmillä Suomeen! Blind Channel -viisutähdet paljastavat: ”Biletimme läpi yön!”

blind channel
Blind Channel saapui lehdistön eteen suoraan hotellijatkoilta. Osa ei ollut nukkunut sekuntiakaan, osa vain pienen hetken.

Suoran finaalilähetyksen jälkeen Blind Channelin jäsenet viettivät hetken kilpailun voittaneen Italian Måneskinin jäsenten kanssa.

– Heitimme finaalin jälkeen läpät heidän kanssaan. Menimme siitä takaisin hotellille, jossa meillä oli hyvät bileet. Juhlistimme omalla porukalla kaikkea kuluneen puolen vuoden aikana tapahtunutta, platinasingleä, uutta levytyssopimusta ja viisumenestystä. Pääsimme bilettämään, koska olimme kerrankin samassa paikassa hieman vapaammissa merkeissä, Aleksi sanoo.

Kutsuimme Suomeen

Blind Channel loi hyvän yhteyden koko kilpailun voittaneen Måneskinin porukan kanssa.

– Heitimme ylävitosia aina, kun kohtasimme areenalla, Blind Channelin toinen solisti Niko Vilhelm keroo.

Yhtyeitä yhdisti rock-musiikki ja taito juhlia rokkareiden tyyliin.

– Saimme heistä hyviä ryyppykavereita. Sovimme menevämme porukalla kaljalle, kun he tulevat Suomeen. He puolestaan lupasivat esitellä parhaat bilepaikat, kun porukkamme käy Italiassa seuraavan kerran, yhtyeen toinen solisti Niko Vilhelm paljastaa.

måneskin
Viisut voittanut Italian Måneskin joutui huumekohun keskelle finaalin jälkeen. Solisti Damiano Davidin epäiltiin yrittäneen vetää kokaiinia suoran lähetyksen aikana.

Vihakommentteja riitti

Vaikka Blind Channel nautti suomalaisten suosiosta jo Uuden musiikin kilpailun aikoihin, mahtui mukaan myös ihmisiä, joille yhtyeen menestys oli liikaa.

– Viisuviikon lähestyessä huomasin, että Suomesta tuli paljon katkeria kommentteja. Ihmiset yrittivät ampua meidät alas. Heitä ärsyttää, kun joku edes yrittää menestyä kansainvälisesti. Se on surullista, mutta samalla jotenkin luonnollista. Ihmiset haluavat hyväksyntää, kunniaa ja olla menestyneitä, mutta harvat jaksavat tehdä sen eteen vuosien työn, solisti Joel Hokka sanoo.

– Katkerat kommentit alkoivat oikeastaan heti, kun lentomme oli laskeutunut Rotterdamiin, hän jatkaa.

Niko Vilhelmin mukaan he eivät anna ikävien kirjoitusten vaikuttaa tekemiseensä.

– Olemme tehneet tätä kahdeksan vuotta, ja meillä kaikilla on aika paksu nahka. Suurin osa ikävistä kommenteista menee kuuroille korville.

Haastattelu löytyy kokonaisuudessaan tuoreesta Seiskasta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »