fbq
Kotimaa
18.10.2021 17:31
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Instagram, All Over Press
Miki Liukkonen
Behmiin yhdistetty kirjailija Miki Liukkonen närkästyi HS:n kritiikistä - lataa täyslaidallisen: ”Kukaan ei ymmärtänyt arvostelusta hevon helvettiä”
Kotimaa
18.10.2021 17:31
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Instagram, All Over Press

Julkkiskirjailija Miki Liukkonen, 32, ottaa Instagram-tilillään vahvasti kantaa Helsingin Sanomien eilen (17.10.) julkaisemaan kirja-arvosteluun. Tarkastelun alla on Mikin yli tuhatsivuinen romaani Elämä: esipuhe

Kirjailija ilmaisee tuoreen julkaisunsa kuvatekstissä huolensa nykyisen kirjallisuuskritiikin tilasta. Näet julkaisun myös täältä.

- Kritiikki ei ollut lyttäävä, eikä positiivinen, juttu ei ole siinä, vaan siinä ettei se ollut kritiikki lainkaan! hän kirjoittaa ja jatkaa:

- Olisi ollut parempi jos kriitikko olisi sanonut kirjasta jotain, mistä joku olisi saanut edes jonkinlaisen otteen; mutta saamani palautteen perusteella Kukaan ei ymmärtänyt arvostelusta hevon helvettiä.

Lue lisää: Behm tykkää taiteilijoista! Miki Liukkosen kanssa seurustelevalla popin supertähdellä on värikäs mieshistoria

”LYTÄTKÄÄ TAI YLISTÄKÄÄ”

Miki kyseenalaistaa kirja-arvostelun pyrkimyksiä sekä koko tekstin tarkoitusta. Hän kertoo olevansa turhautunut siitä, ettei arvostelu hänen mielestään ole vastannut kysymykseen siitä, onko hänen teoksensa hyvä vai ei.

- Tämän päiväinen ”kritiikki” oli malliesimerkki siitä, kuinka kriitikolle näyttäisi olevan tärkeämpää briljeerata sivistyssanoilla sen sijaan että tulisi sanoneeksi itse kirjasta yhtään mitään

Kirjailija kokee, ettei teksti palvele ketään.

- Lytätkää jos niikseen tulee, kehukaa jos huvittaa, tai ylistäkää, nyt jäljelle jää vain ontto närästys tai joululahjapaketti, jonka avattua sisältä paljastuu pelkkää tyhjää.

Mikiä pidetään yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä kirjailijoista, ja hän on ehtinyt olla ehdolla jo Finlandia- ja Runeberg-palkinnon saajaksi. Hänen päivityksensä kirja-arvostelua koskien on luettavissa kokonaisuudessaan alla olevasta upotuksesta.

Lue lisää: Behmin salasuhde paljastui! Renttukirjailija Miki Liukkonen on laulajakaunottaren rakas - ensimmäinen yhteiskuva julki

SUHDE PALJASTUI 

Seiska uutisoi vastikään Mikin ja supersuositun laulajan Rita Behmin, 26, välisestä suhteesta. Viime keskiviikkona (13.10.) kaksikko virallisti suhteensa myös somessa, kun Miki julkaisi ensimmäisen yhteiskuvan hänestä ja Behmistä Instagram-tilillään. Seiskan tavoittama kirjailija kommentoi asiaa vaitonaisesti, muttei myöskään suoraan kiistänyt suhdetta.

Lue lisää: Miki Liukkonen yhdistettiin laulajakaunotar Behmiin – näin renttukirjailija reagoi suhdeuteluihin

Tilaa Seiskan uutiskirje! »